Partizan slavi Štulića i šestu pobedu u nizu

Pratite nas
Nikola Štulić, mladi napadač Partizana, postigao je jedini gol u utakmici 17. kola Linglong Superlige Srbije u kojoj su crno-beli savladali ekipu Čukaričkog.

Malo je reći da je duel beogradski rivala bio očajan, niti je bilo dobre igre, niti šansi za gol, sve do 86. minuta kada se mreža zatresla prvi i jedini put.

Nikola Štulić, napadač rođen 2001. godine je dobio šansu u posledljoj trećini meča i već iz prvog dodira s loptom u kaznenom prostoru je uspeo da se upiše u strelce.

Golu je prethodila odlična akcija koju su kreirali Miloš Jojić i Sejduba Suma, asistent kod gola.

Zanimljivost je da su Suma i Štulić zaigrali od 57. minuta, kada su zamenili Bibrasa Natha i Filipa Stevanovića.

Trener Partizana Aleksandar Stanojević se našao u velikim problemima pred duel sa Čukaričkim jer je ostao bez napadača – Žan-Kristof Bajbek je i dalje nespreman, a Filip Holender je dobio pozitivan nalaz na koronavirus.

Zbog toga je u špic napada poslao Takumu Asana, ali je njegova ekipa postala opasna tek pošto se na terenu našao jedini klasični napadač u timu, 19-godišnji Štulić.

U prvom delu meča Partizan je mogao do gola pošto je njegov bivši član, a sada igrač Čukaričkog Danilo Pantić, umalo savladao svog golmana Đorđa Petrovića, a u 23. minutu je blizu pogotka bio i defanzivac crno-belih Maki Banjak.

Finiš prvog dela meča je obeležio i pokušaj Natha, a Veljko Birmančević je pripretio Vladimiru Stojkoviću u 48. minutu, ali nije bilo veće opasnosti po kapitena Partizana.

Klub iz Humske je ostvario šestu pobedu u nizu, petu u domaćem šampionatu i stigao do drugog mesta na tabeli, sa 38 bodova, šest manje od vodeće Crvene zvezde, koja u nedelju igra protiv Zlatibora.

► Ljupko za Sputnjik: Treba imati hrabrosti, Deki je zacrtao i ostvario

► Ronaldo izbrojao do 750 i ne želi da stane, sledeći cilj – 800 golova

► Loša vest iz UEFA – klubovi iz Srbije idu u „treću ligu“

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala