Partizan pao u Baru posle produžetka

© Foto : ABA liga / Mornar / Media proKodi Miler-Mekintajer, košarkaš Partizana
Kodi Miler-Mekintajer, košarkaš Partizana - Sputnik Srbija
Pratite nas
Košarkaši Partizana su pretrpeli poraz na gostovanju ekipi Mornara u Baru rezultatom 77:76.

Duel je odigran u okviru devetog kola ABA lige, a Partizan je upisao peti neuspeh u sezoni.

Pobednik je odlučen tek u produžetku, s obzirom na to da je posle 40 minuta igre rezultat bio nerešen, 70:70.

Ulogu igrača koji je prelomio duel preuzeo je bek Mornara Ajzeja Vajthed - ubacio je svih sedam poena svoje ekipe u dodatnih pet minuta.

Partizan je imao priliku za pobedu, ali su u poslednjem napadu loša rešenja izabrali najpre Nemanja Gordić, a potom i Kodi Miler-Mekintajer.

Ekipa trenera Saše Filipovskog je dobro startovala utakmicu i posle deset minuta igre imala je sedam poena viška, dok se na poluvreme otišlo sa razlikom od šest poena, iako je Partizan imao i dvocifrenu prednost posle trojke Gordića.

Mornar je uspeo da uhvati priključak serijom 9:0, a u petom minutu treće četvrtine i da stekne prvo vođstvo na utakmici.

Do 40. minuta je viđena rezultatska klackalica, Partizan je veći deo finalnog kvartala bio u prednosti, Džejkob Pulen je sa slobodnih bacanja doneo izjednačenje, ali Rašon Tomas nije uspeo da pogodi šut za pobedu u poslednjem napadu.

​Dodatno vreme je obeležio veliki broj promašaja na obe strane, a jedini raspoloženi je bio Vajthed koji je na kraju iz kontranapada poentirao za pobedu svog tima.

Partizan je imao poslednji napad, Gordić je promašio trojku, a posle auta, na dve sekunde do kraja, Miler-Mekintajer nije bio precizan.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Pulen sa 19 poena, Vajthed je dodoa 16, a dvocifreni poenterski učinak imao je još samo Tejlor Smit sa deset poena.

U crno-belom timu se istakao Miler-Mekintajer sa 21 poenom, Gordić je dodao 12, a Markus Pejdž deset, dok je posle duge pauze zaigra Ognjen Jaramaz i upisao je četiri poena.

► Srbija iz Gruzije traži put do Evropskog prvenstva

► Amerika ne razume – Nikola Jokić ne želi „tri karte za Holivud“

► Obradović „grmeo“ na igrače Zvezde i ukazao na greške /video/

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala