Medojević: Podnosim ostavku na mesto poslanika

© AFP 2023 / ANDREJ ISAKOVICLider Pokrate za promjene Nebojša Medojević
Lider Pokrate za promjene Nebojša Medojević  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Lider Pokreta za promene Nebojša Medojević saopštio je da će podneti ostavku na poslaničku funkciju.

Medojević je kazao da će, u dogovoru sa poslaničkim klubom PzP-a, ostavku podneti nakon završetka rasprave o budžetu, gde, kako je kazao, treba javnosti da pokažu ideološke, političke i stručne razlike između nove Vlade i PzP-a.

„Rasprava o budžetu će zaokružiti moje delovanje u parlamentu Crne Gore od 2006. i pokazati principijelnost, stručnost i ispravnost programskih principa PzP-a i našu upornu borbu protiv neoliberalnog globalnog koncepta, koji je doveo do brutalne pljačke države i naroda, strukturnog siromaštva i korupcije“, istakao je Medojević.

„Kako je premijer Krivokapić i u ekspozeu jasno poručio da nije za diskontinuitet i demontažu komunističko-mafijaškog sistema, rasprava o budžetu će pokazati da ova Vlada nastavlja i istu pogubnu ekonomsku politiku (Mila) Đukanovića i Vukotića, koja je zemlju dovela u dužničko ropstvo i bankrot“, poručio je Medojević na Fejsbuku.

Medojević je, između ostalog, naveo i da ne želi da bude deo parlamentarne većine koja će, smatra, sahraniti i poslednju šansu da Crna Gora postane demokratska država sa vladavinom prava.

Podsetimo, Medojević je početkom oktobra najavio da će podneti ostavku na funkciju poslanika u Skupštini Crne Gore nakon formiranja Vlade.

On je tada rekao da će ga u skupštinskoj klupi zameniti politički direktor PzP-a Dejan Vujisić.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala