London: Povećano prisustvo ruskih brodova u blizini naših voda

© AFP 2023 / STRRazarač britanske mornarice "Dajamond" plovi kroz Suecki kanal
Razarač britanske mornarice Dajamond plovi kroz Suecki kanal - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ratna mornarica Velike Britanije saopštila je da je poslednjih nedelja ispratila i nadgledala kretanje devet ruskih brodova u blizini svojih teritorijalnih voda.
„Brodovi Kraljevske ratne mornarice prate značajno prisustvo Rusije nedaleko od voda Velike Britanije. Tokom poslednje dve nedelje osam brodova Kraljevske flote je, tokom koordinisane operacije od La Manša i Keltskog mora do voda koje se nalaze u blizini zapadne obale Škotske, pažljivo pratilo svako kretanje Rusa, bilo da se radilo o podmornici koja je isplovila na površinu, razaraču, korveti, patrolnom brodu i pratećim tegljačima i brodovima za snabdevanje“, navodi se u saopštenju britanske mornarnice.

Ističe se da je fregata „HMS Nortumberlend“ pratila kretanje ruskog protivpodmorničkog broda „Viceadmiral Kulakov“ kod zapadne obale Škotske, a grupa od tri broda britanske mornarice pratila je grupu ruskih brodova u Keltskom moru. Tokom „koordinisane operacije“ Britancima je pomoć pružala francuska mornarica.

Britanska mornarica i vazduhoplovne snage stalno prate prolazak ruskih brodova i letove ruskih aviona u blizini Velike Britanije. Ruski vojnici ne narušavaju granice, kreću se u međunarodnim vodama i vazdušnom prostoru. Sve se završava bez incidenata, što potvrđuje britanska strana, koja stalno ističe profesionalizam ruske vojske.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala