Ljupko za Sputnjik: Treba imati hrabrosti, Deki je zacrtao i ostvario

Pratite nas
Ljupko Petrović, trener legendarne generacije Crvene zvezde koja se popela na krov Evrope i sveta, govorio je za Sputnjik o aktuelnim okolnostima u klubu iz Ljutice Bogdana.

Srpski šampion nije uspeo po treći put uzastopno da se plasira u Ligu šampiona, ali je zato nastavio evropsku odiseju kroz Ligu Evrope u kojoj će učestvovati i na proleće.

Zvezda je posle pet kola takmičenja u Grupi L uspela da obezbedi prolaz dalje, osvojivši bod u duelu sa Hofenhajmom u Beogradu.

Iako je bilo povika na to da Zvezda nije igrala lepo i da se povukla na svoju polovinu terena, te prepustila rivalu da ima inicijativu, trener Dejan Stanković je posle utakmice rekao da ga „ne zanima lepota igre, već samo rezultat“.

Sa tim je saglasan i njegov stariji kolega.

„Naravno da mislim da je ludost da izađeš sa idejom da igraš lepo za oko i da izgubiš. Igralo se da se prođe dalje, da se skupe bodovi, da se zaradi novac, to je takmičenje“, rekao je Petrović za Sputnjik.

Stanković je pred meč sa Hofenhajmom ostao bez nekoliko standardnih fudbalera koji imaju povrede, pa je morao da eksperimentiše, za šta Petrović ima razumevanje.

„Ti sam biraš taktiku, tražiš način da se odigra tako da se ne izgubi“, dodao je Petrović.

Takav pristup, navodi naš sagovornik, znači i veliki teret na leđima šefa stručnog štaba.

„Svaki trener mora da bude hrabar i da preuzme odgovornost za posledice. Tako sam i ja mogao da budem odgovoran za posledice iz finala Kupa šampiona. Treba imati hrabrosti, verovati u ono što se radi. Deki je stvari zacrtao, ostvario ih i sve čestitke Zvezdi na tome što će prezimiti u Evropi“.

Za kraj, legendarni trener je naveo da se njegova prognoza pre početka takmičenja u Ligi Evrope pokazala kao tačna.

„Moram da pohvalim Zvezdu, ja sam rekao da će proći dalje ukoliko pobedi dve uzastopne utakmice na svom terenu. To se i obistinilo“, zaključio je Petrović.

Podsetimo, Crvena zvezda je remijem sa Hofenhajmom osvojila deseti bod u Ligi Evrope i obezbedila sebi mesto u narednoj fazi, koje će se igrati na proleće, a rivala će saznati na žrebu 14. decembra.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala