Jermenija: Minut ćutanja za pale vojnike pa protest protiv premijera /video/

Pratite nas
Na Trgu slobode u centru jermenske prestonice održava se protest pristalica opozicije koji i danas zahtevaju ostavku premijera Nikola Pašinjana, javlja naš dopisnik.

Grupa stanovnika iz jermenske Kotajkske oblasti, koja je od Jerevana udaljena 15 kilometara, pešice je stigla u prestonicu kako bi učestvovala u protestu.

Okupljeni su prvo minutom ćutanja odali počast vojnicima koji su stradali tokom rata u Karabahu.

Demonstranti s vremena na vreme skandiraju „Nikol – izdajnik“. Nose zastave i transparente.

Kako izveštava naš dopisnik, okupljeni su krenuli prema rezidenciji Pašinjana.

„Prenećemo zahtev za ostavkom direktno kod njegove rezidencije, kako bi on čuo i shvatio da otadžbina želi da on što pre ode“, rekao je jedan od organizatora protesta, predstavnik stranke „Dašnakcutjun“ Gegam Manukjan.

Kako je saopštio direktor Službe za nacionalnu bezbednost, lider opozicione stranke „Otadžbina“ Artur Vanecjan, 17 opozicionih stranaka je predložilo da dužnost šefa vlade zauzme bivši premijer zemlje Vazgen Manukjan. Prema njegovim rečima, Manukjan je saopštio da će, ukoliko bude izabran, održati vanredne parlamentarne izbore na kojima neće učestvovati.

Neredi i protesti opozicije u Jerevanu počeli su tokom noći 10. novembra, nakon što je premijer Jermenije, zajedno sa predsednicima Rusije i Azerbejdžana, usvojio trilateralnu izjavu o prekidu vatre u Nagorno-Karabahu i predaji Azerbejdžanu nekoliko regiona.

U Jermeniji je ovo shvaćeno kao neosnovana odluka o kapitulaciji.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala