Završni dan rasprave o novoj vladi Crne Gore – diskusija se pretvorila u sliku borbe za identitet

© Sputnik / Nebojša PopovićMandatar Zdravko Krivokapić predstavlja predlog vlade Crne Gore
Mandatar Zdravko Krivokapić predstavlja predlog vlade Crne Gore - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Podgorici treći dan traje sjednica na kojoj se bira nova vlada Crne Gore. Žustra diskusija, kako je kazala poslanica GP URA Božena Jelušić, pretvorila se u sliku borbe za identitet.

Nova vlada sama po sebi još uvijek nije dobra vijest, ali ona može da ima potencijal, kazala je Jelušićeva.

„Danas mi u stvari imamo priliku da glasamo između dvije stvari: burazerskog, neoliberalnog, pljačkaškog kapitalizma ili opasnosti od mogućeg koraka u kleronacionalizam“, navela je ona.

Poslanica DPS-a Daliborka Pejović podsjetila je Krivokapića na neke njegove izjave koje su je, kako je navela, zaprepastile.

„Vi se zalažete za struku, tako ste tretirali kandidate za Vladu. Kako možete biti dosljedni ako ste izjavili da će u Vašoj vladi IJZ davati prijedloge za uvođenje mjera, a da će Vaš kabinet odlučivati da li ćete ih prihvatiti ili odbiti?“

Poslanica mandataru: Da li ste mađioničar?

Podsjetila ga je i na izjavu da vjerujući ljudi ne mogu biti zaraženi.

„Ispravite samo jednu stvar - da nijeste mađioničar. Ako Vam sve ovo prođe – jeste, mađioničar ste“, kazala je ona.

Poslanik DF-a Milo Božović želio je da Krivokapić kaže nešto više o „nesrećnom sporazumu“ koji je potpisao „bez njihovog znanja“.

Kazao je da je tako dva puta Crna Gora priznala Kosovo i da se oni toga stide.

„Moramo naći simbole i himnu koja će biti prihvatljiva svima nama“, kazao je Božović.

Ko je Dritanu Abazoviću ponudio 21 milion

Poslanik Danijel Živković kazao je da će DPS smatrati neodgovornim ukoliko nadležni organi ne reaguju povodom izjave Dritana Abazovića da mu je ponuđen 21 milion da ne podrži Vladu.

„Abazović se predstavlja da je potpredsjednik Vlade za sektor bezbjednosti, ali Vi ga za to nijeste predložili“, rekao je poslanik DF-a Predrag Bulatović Zdravku Krivokapiću.

Tamara Vujović (Mir je naša nacija) rekla je da očekuje da kandidati za ministre opravdaju povjerenje, a naš je zadatak da im damo šansu.

„Ovim izborom dobijate priliku da demontirate sistem koji počiva na raslojavanju i podjelama po svim osnovama“, kazala je Vujović.

Predrag Bulatović (DF) pozvao je Krivokapića da se okrenu jedni drugima, da zajedno rade.

„Bilo bi licemjerno da izglasamo vladu, a sjutra radimo jedni protiv drugih. Ja u tome neću učestvovati“, kazao je Bulatović.

Kako je predviđeno, sjednica će, posle izlaganja poslanika i još jednog obraćanja mandatara, biti završena glasanjem o novom kabinetu Zdravka Krivokapića.

Pročitajte i:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala