Vudi Alen: Rusija je predivna, rado bih snimao film u Sankt Peterburgu i Moskvi

© Sputnik / Ekaterina Česnokova / Uđi u bazu fotografijaAmerički režiser Vudi Alen
Američki režiser Vudi Alen - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki režiser Vudi Alan Moskvu i Sankt Peterburg smatra predivnim gradovima i ne isključuje mogućnost da u njima snimi jedan od svojih narednih filova. O tome je govorio za ruski internet portal VK, u intervjuu povodom svog 85. rođendana.

„Bio sam u Rusiji već nekoliko puta, to je predivna i izvanredna zemlja. Istina, kada sam pre mnogo godina prvi put došao u Rusiju, sve je bilo užasno. Našao sam se u Sankt Peterburgu. Sam grad je bio čudesan, ali ništa nije radilo, sve je bilo neprijatno, hrana je bila grozna, želeo sam da što pre odem. Posle mnogo godina sam došao ponovo i sve je u gradu postalo neverovatno privlačno. To je danas jedan od najlepših, najzanosnijih gradova u svetu. Zatim sam otputovao u Moskvu koja je prosto veličanstvena“, rekao je Vudi Alen.

Režiser je rekao da do sada nije razmišljao o mogućnosti da snima film u Rusiji, pošto mu to niko nije predlagao. Dodao je da su male šanse da uskoro poseti Rusiju zbog pandemije, kao i da vreme provodi u svom domu u Njujorku.

„Moguće je da ću jednom snimiti film u Sankt Peterburgu ili u Moskvi, a možda i u oba grada. Mojoj porodici i meni će biti veoma drago, jer je to izvanredno mesto, na kojem bismo voleli da se nađemo“, rekao je režiser.

Osamdesetpetogodišnji režiser je snimao filmove širom sveta, u Parizu, Barseloni, Njujorku, na jugu Francuske, a radnja njegovog novog filma „Rifkinov festival“ odvija se u San Sebastijanu.

„Meni se ponekad ne dopadaju toliko sami filmovi koliko mesta u kojima radimo. Važno mi je da grad bude deo priče na emocionalnom planu“, dodao je proslavljeni režiser.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala