Veličanstveni 3D spektakl u Sankt Peterburgu, u čast Ermitaža i 75 godina Pobede

© Sputnik / Alekseй Daničev / Uđi u bazu fotografijaMultimedijalni 3D šou povodom Dana Ermitaža
Multimedijalni 3D šou povodom Dana Ermitaža - Sputnik Srbija
Pratite nas
Muzej Ermitaž prirediće 5. i 6. decembra na Dvorskom trgu u Sankt Peterburgu tradicionalni multimedijalni 3D spektakl, kojim obeležava svoj dan. Svetlosni šou pod nazivom „Nike – Pobeda“ posvećen je 75. godišnjici Pobede u Velikom otadžbinskom ratu“.

Generalni direktor Ermitaža Mihail Pjotrovski rekao je da će tradicionalni šou povodom Dana Ermitaža, koji se obeležava 7. decembra, ove godine proteći uz poštovanje protivepidemijskih mera, odnosno da će broj posetilaca biti ograničen.

„Naše osnovno načelo jeste da ne pravimo pir u vreme kuge, nego da radimo u novim uslovima“, rekao je Pjotrovski.

Prema njegovim rečima, program je osmišljen kao priča o pobedama o kojima svedoči Ermitaž -  od grčkih mitova, preko rata 1812, do Ermitaža u ratu. Svetloslne projekcije će se prikazivati na zidovima velelepnog zdanja Glavnog štaba, izložbenog kompleksa Ermitaža.

© Sputnik / Olivera IkodinovićErmitaž
Veličanstveni 3D spektakl u Sankt Peterburgu, u čast Ermitaža i 75 godina Pobede - Sputnik Srbija
Ermitaž

I ove godine će ulaz u Ermitaž biti besplatan povodom praznika muzeja, s tim što će umesto 7. decembra, koji je ove godine ponedeljak, odnosno neradni muzejski dan, posetioci moći besplatno da obiđu zdanje 8. decembra.

Četvrtog decembra u Glavnom štabu na Dvorskom trgu biće otvorena izložba koja svedoči o dve decenije izlaganja muzejskog blaga u tom zdanju.

Prvi svetlosni multimedijalni šou posvećen Ermitažu bio je održan na Dvorskom trgu u decembru 2014. godine, kada je muzej obeležavao 250. godišnjicu. Video-projekcija od 12 minuta predstavila je etape izgradnje zdanja Ermitaža, najupečatljivije istorijske događaje i remek-dela muzejske kolekcije.

Ermitaž, koji poseduje kolekciju od oko tri miliona umetničkih dela, obeležava svoj dan 7. decembra, na dan Svete Katarine. To je dan sećanja na osnivača muzeja, caricu Katarinu Drugu. Tradicionalno tih dana Ermitaž otvara nove izložbe, predstavlja velike projekte restauracije, organizuje programe za radnike muzeja i posetioce.

Zbog protivepidemijskih ograničenja muzej sada posećuje oko 3.000 ljudi dnevno.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala