Rusija ukorila Norvešku: Zašto plašite narod?

© Sputnik / Aleksandar Viljf / Uđi u bazu fotografijaOslo
Oslo - Sputnik Srbija
Pratite nas
Norveška tajna služba se nekoliko godina bavi primitivnom propagandom, zastrašivanjem stanovništva i traženjem neprijatelja tamo gde ih nema, saopštila je ambasada Rusije u Oslu.

Ruska ambasada se u svom komentaru na fejsbuku osvrnula na saopštenje Norveške policije za državnu bezbednost (PST) koja sumnjiči obaveštajne službe Rusije i Kine za prikupljanje informacija o norveškom naftnom sektoru.

„U saopštenju PST o 'ruskim pretnjama' po naftni i gasni sektor nema ništa novo – sve sama opšta razmišljanja. Ovo nije prva godina da se tajna služba bavi primitivnom propagandom, zastrašivanjem stanovništva Norveške, traženjem neprijatelja tamo gde ih nema“, navodi se u saopštenju ambasade Rusije.

Ruska strana smatra da bi, umesto da demonizuje Rusiju, Oslo trebalo da razmisli o uspostavljanju sadržajne saradnje sa ruskim nadležnim organima u interesima osiguravanja stvarne bezbednosti građana (uključujući i sferu sajber-bezbednosti), kao i o popravljanju atmosfere bilateralnih odnosa.

Takođe se ističe da PST i Ministarstvo spoljnih poslova Norveške redovno dobijaju takve predloge ruske strane, ali da je odgovor na norveškoj strani.

Podsetimo, Ministarstvo spoljnih poslova Norveške je u oktobru ove godine optužilo Rusiju da stoji iza sajber-napada na parlament zemlje, koji se dogodio u avgustu.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala