Rodžer Federer opet sme da se „zove“ Rodžer Federer

© AP Photo / Tim IrelandRodžer Federer u finalu Vimbldona
Rodžer Federer u finalu Vimbldona - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rodžer Federer je na Vimbldonu 2018. godine šokirao javnost pojavivši se u opremi koju je tada do skora nosio Novak Đoković.

On je na Centralni teren londonske trave izašao noseći opremu japanske kompanije „Uniklo“, koju je godinama promovisao srpski teniser, sada već uveliko deo „Lakosta“.

Švajcarac, dvadesetostruki Grend slem šampion, bio je praktično zaštitno lice „Najkija“ i njega, njegov logo „RF“ i pomenutu kompaniju malo ko nije povezivao jedno sa drugim.

Ipak, tog drugog jula 2018. na meču protiv našeg Dušana Lajovića pojavio se u „Uniklu“, raskinuvši vezu sa američkom kompanijom.

Federer je još 2008. stavio paraf na saradnju vrednu 100 miliona dolara sa „Najkijem“, dok je sa „Uniklom“ dogovorio desetogodišnji ugovor vredan 300 miliona dolara.

Podršku od ljubitelja lika i dela Rodžera Federera momentalno je dobio, a „Uniklo“ je mogao maltene momentalno krene da ubira plodove svoje investicije.

Stvari su, pak, bile malo komplikovanije, prevashodno za samog tenisera.

Tada je otkriveno da prava na logo „RF“, odnosno na logo sa inicijalima švajcarske ikone, i dalje ne poseduje sam igrač, već „Najki“.

„Nadam se da će pre nego kasnije „Najki“ ispasti korektan i pomoći u celom procesu. Ovo mi je vrlo važno, pre svega zbog navijača. To je proces, a dobre vesti su da će logo u jednom trenutku sigurno opet biti moj. To su moji inicijali“, pričao je tada Federer.

Da stvar bude dodatno „začinjenija“, Federer je nastavio da nosi „Najkijeve“ patike (koje nosi i dan-danas), s obzirom da njegov novi sponzor obuću ne proizvodi.

Zaljubljenici u lik i delo sad već 39-godišnjeg Švajcarca godinama su čekali na mogućnost da ponovo pazare odevni komad sa voljenim „RF“ logom, a uskoro će im se želja i ostvariti.

Kako je najavljeno ranije tokom ove godine, Federer je sačekao da „Najkiju“ isteknu prava na njegove inicijale, a uskoro se očekuju i novi proizvodi – za početak kačketi.

„Ovi kačketi su mi svih ovih godina mnogo značili, kako meni tako i mojim navijačima. Oni su nam dali način da budemo povezani, a ja sam to vezu i podršku maksimalno koristio“, izjavio je Švajcarac ovom prilikom.

Rodžer će, takođe, svog logo na „Uniklovoj“ opremi ponovo moći da koristi od naredne teniske sezone, odnosno godine, koja će mu biti povratnička.

On je, podsetimo, propustio gotovo celu godinu – izuzev Australijan opena gde ga je u polufinalu pobedio Novak Đoković – zbog dve operacije kolena od kojih se trenutno oporavlja.

Iako nije igrao, iako i dalje nije imao prava na svoj logo – novac je dobio.

Od „Unikla“ 30 miliona dolara tokom 2020. godine, koliko je dogovoreno ugovorom, a koliko će dobijati i nekoliko godina nakon što završi karijeru.

Jer, to je Rodžer Federer.

​► Jedna nagrada je i dalje nedostižna za Novaka Đokovića — i on nije kriv za to

► NBA zabranila „Nadal trake“ i „betmen maske“, ali ne i marihuanu

► „Niko u svojoj zemlji nije uradio ono što je Novak u Srbiji“

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala