NBA zabranila „Nadal trake“ i „betmen maske“, ali ne i marihuanu

© Flickr / Carlos GraciaList kanabisa
List kanabisa - Sputnik Srbija
Pratite nas
NBA liga je donela odluku da u narednoj sezoni košarkaše koji imaju ugovor sa franšizama učesnicama takmičenja neće biti testirani na marihuanu.

Istorijski momenat u najkvalitetnijoj košarkaškoj ligi na svetu dolazi pošto je sličan princip korišćen tokom završetka sezone organizovanog u karantinskim uslovima u Orlandu.

Liga je, preneli su mediji, odlučila da testovi na marihuanu ne budu obavezan deo kontrole kršenja pravila o dopingu za igrače, što je bio slučaj i tokom nedavnog finiša prethodne takmičarske godine.

„Izvori navode da je odluka zasnovana na pravilima bezbednosti u pandemijskim okolnostima i da za cilj ima smanjivanje broja nepotrebnih direktnih kontakata osoblja iz antidoping sistema i košarkaša“, preneli su američki mediji.

Zanimljivost u svemu je to što je NBA liga objavila i spisak zabranjenih predmeta za narednu sezonu.

Tako igrači neće moći da nose trake za glavu koje su promovisali Rodžer Federer i Rafael Nadal, navodno zbog „nedovoljne bezbednosti“.

Uz to, košarkašima će i dalje biti zabranjeno reklamiranje brendova koji nemaju potpisane ugovore sa NBA ligom, neće biti dozvoljeno ni nošenje nakita, ali ni crnih maski.

Crne maske su proteklih godina „promovisali“ igrači poput Lebrona Džejmsa, Kajrija Irvinga i to u slučajevima kada su imali povrede nosa ili lica.

Iako bi mnogi želeli da zaliče na „Betmena“, ako budu morali da nose maske, to se neće dogoditi - NBA ne dozvoljava njihovu upotrebu.

​► Jokić prvi put s prstenom – ne zanimaju ga ni komentari ni Lejkersi ni Klipersi

► Sin Zvezdine legende govorio za Sputnjik o srpskoj zastavi koju je odneo u Vašington

► Srpski zet čeka Božić da protiv Jokića dokaže da je trener s razlogom dobio otkaz

► Surova NBA liga – Gudurić između „mrvica“ u Americi i povratka u Evropu

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala