Krizni štab objavio kada počinje vakcinacija u Srbiji i ko će prvi primiti vakcinu /video/

© Tanjug / SAVA RADOVANOVICEpidemiolog Predrag Kon
Epidemiolog Predrag Kon - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Palati „Srbija“ održana je konferencija Kriznog štaba za borbu protiv virusa korona.

Sekretar Ministarstva zdravlja dr Mirsad Đerlek rekao je na konferenciji da će masovna vakcinacija početi u prvom kvartalu 2021. godine, a da će krajem ove godine doći prve vakcine, a prvo će biti vakcinisani zdravstveni radnici, pripadnici policije i vojske.

„Nama je svaki sat za vakcinu bitan. Prokuženost je oko 20 odsto, te kolektivni imunitet možemo steći jedino imunizacijom“, naveo je Đerlek.

Približavamo se piku trećeg talasa

On je rekao da je evidentno da se virus preliva iz regiona na Srbiju.

Kako je istakao, septembar je bio miran, gledali smo šta se dešava u regionu. Ako su sve zemlje gorele od korone, migracije studenata i poslovnih ljudi iz zemalja doveli su i do teže situacije u Srbiji.

„Približavamo se piku trećeg talasa. Svio očekujemo do 25. decembra taj pik“, rekao je dr Đerlek.

U Srbiji su zbog širenja korona virusa danas stupile na snagu nove, oštrije mere, i ovo je prvo njihovo obraćanje nakon što su one usvojene. Nove mere važe 15 dana.

Kafići, restorani, barovi, noćni klubovi i splavovi, neće raditi od petka u 17 časova do ponedeljka u 5 časova ujutru bez izuzetka. Njihovo radno vreme biće od ponedeljka do petka od 5 do 17 časova. Ovim objektima je dozvoljeno da obavljaju dostavu hrane non stop, 24 sata, sedam dana u nedelji, kao i ostalim privrednicima čija je to osnovna delatnost.

Od petka u 17 časova do ponedeljka u pet ujutru neće raditi ni tržni centri, prodavnice garderobe, kladionice, kockarnice i dečje igraonice.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala