Apelacioni sud potvrdio rešenje o pritvoru Duška Kneževića

© AP Photo / Risto BozovicBiznismen Duško Knežević
Biznismen Duško Knežević  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Apelacioni sud potvrdio je rešenje podgoričkog Višeg suda, kojim je određen pritvor vlasniku „Atlas Grupe“ Dušku Kneževiću, zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo — stvaranje kriminalne organizacije i pranja novca.

Rešenjem Višeg suda u Podgorici od 28. oktobra, odbačen je predlog branilaca Kneževića, za stavljanje van snage rešenja o određivanju pritvora.

Odbrana je uložila žalbu zbog, kako su naveli, bitnih povreda odredaba krivičnog postupka, zbog pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja i zbog povrede Krivičnog zakonika, prenele su „Vijesti“.

Predloženo je da Apelacioni sud preinači rešenje ili da ga ukine i predmet vrati na ponovni postupak i odlučivanje.

U obrazloženju Apelacionog suda se navodi da je Viši sud pravilno postupio kada je doneo odluku o pritvoru i naredbu za raspisivanje poternice za Knežević, koji se, inače, nalazi u Londonu.

Knežević je napustio Crnu Goru, nakon objavljivanja video i audio snimaka u kojima se diskredituje bivša vlast DPS-a i aktuelnog predsednika Mila Đukanovića.

Sud je pojasnio da se u konkretnom slučaju Kneževiću određuje pritvor, zbog toga što se „nalazi u bekstvu i za sada je nedostupan državnim organima Crne Gore“.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala