Vojna neutralnost Srbije pod konstantnim ali nevidljivim pritiskom

Pratite nas
S obzirom na novonastale geopolitičke prilike postavlja se pitanje kursa naše zemlje - i političke nezavisnosti i vojne neutralnosti. Hoće li novi američki predsednik insistirati na promeni Dejtonskog sporazuma, a EU na prijemu celog Zapadnog Balkana i jesu li odnosi sa Srbijom izazov nove crnogorske Vlade.
Od četvrtka do četvrtka: Aleksandar Mitić

O ovim temama svoj sud će izneti dr Aleksandar Mitić, predsednik Centra za strateške alternative.

U emisiji radio Sputnjika „Od četvrtka do četvrtka“ Mitića ćemo pitati da li Srbija treba da donese Zakon o vojnoj neutralnosti? Da li bi narušavanje vojne neutralnosti Srbije uticalo i na Republiku Srpsku? Ima li u doba pandemije neutralnosti? Kako korona posredno utiče na međunarodne odnose?

Kako tumači izjavu profesora univerziteta "Johns Hopkins" u Vašingtonu Danijela Servera da će rekonstrukcija ili reforma Dejtonskog sporazuma sigurno biti jedan od zadataka novoizabranog predsednika Džoa Bajdena, ali i da NATO treba snažnije da se angažuje u toj zemlji? Zašto šef diplomatije EU Žosep Borelj insistira na integraciji svih zemalja u Uniju istovremeno? Kavu saradnju Srbija treba da očekuje sa novom crnogorskom Vladom? 

Emisiju koju vodi i uređuje Nataša Milosavljević slušajte na talasima radija Studio B u 21.00 sat i gledajte na našem jutjub kanalu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala