Vučić: Ruska vakcina Sputnjik Ve stigla u Srbiju

© Sputnik / Vladimir Astapkovič / Uđi u bazu fotografijaSlanje vakcine Sputnjik Ve (Sputnik V) u inostranstvo
Slanje vakcine Sputnjik Ve (Sputnik V) u inostranstvo - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruska vakcina Sputnjik Ve stigla je u Srbiju, saopštio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je rekao da je stiglo 20 doza vakcina i da su one na Torlaku.

© Sputnik / Vladimir Astapkovič / Uđi u bazu fotografijaKontejner sa vakcinom protiv kovida Sputnjik Ve (Sputnik V) Naučno-istraživačkog instituta "Gamaleja" spakovan za transport u inostranstvo na međunarodnom aerodromu Šeremetjevo
Vučić: Ruska vakcina Sputnjik Ve stigla u Srbiju - Sputnik Srbija
Kontejner sa vakcinom protiv kovida Sputnjik Ve (Sputnik V) Naučno-istraživačkog instituta "Gamaleja" spakovan za transport u inostranstvo na međunarodnom aerodromu Šeremetjevo

„Stiglo je 20 doza koje idu u naše laboratorije. Bezbednosno informativna agencija (BIA) ih je prosledila na Torlak i tamo sada naši stručnjaci i ljudi iz Agencije za lekove imaju vremena da narednih dana i nedelja ispituju i kažu možemo li mi to da prihvatimo ili ne“, rekao je Vučić za RTS.

On je rekao da će biti ispitana i Fajzerova vakcina, koja je takođe tražila registraciju.

„Očekujemo pre kraja godine da dobijemo prve količine Fajzerove vakcine, to će biti mali deo, ali značajno veći deo u januaru i februaru ćemo dobiti“, naveo je Vučić.

On je rekao da „besni pravi rat“ među proizvođačima vakcina, ali i da će oni koji su stručni ispitati one koje žele da se registraju u Srbiji.

Vučić je kazao i da „niko nije lud da vam da vakcinu koja će da potruje narod“.

Upitan šta će reći Brisel zbog ruske vakcine on je rekao da ga ne interesuje šta će reći Brisel ako se Srbija odluči za rusku ili kinesku vakcinu, već ga interesuju životi građana.

“Ne interesuje me šta će mi ko reći, već zdravlje ljudi. Poštujem Evropu, ali najviše volim Srbiju i najviše volim ljude koji žive u Srbiji, koje god da su nacije. Naša obaveza je da sačuvamo živote… Učiniću sve da i jedan život više spasem, pa makar istrpeo najgore napade iz Brisela, Pekinga, Moskve”, rekao je Vučić.

Naglasio je da ne bi mogao da zaspi kada bi znao da je mogao da obezbedi rusku ili kinesku vakcinu i da spasi živote građana, a da je to odbio zbog politike i Brisela...

„Kako bih ja posle toga mogao da zaspim?“, upitao je predsednik.

Istakao je da će se potruditi da na tržištu budu proverene i bezbedne vakcine, koje će biti besplatne za sve građane Srbije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala