Surova NBA liga – Gudurić između „mrvica“ u Americi i povratka u Evropu

© AFP 2023 / Michael Reaves/Getty ImagesMarko Gudurić
Marko Gudurić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Marko Gudurić, dvadesetpetogodišnji srpski košarkaš, naredne sezone neće nositi dres Memfis Grizlisa. Bivši član ekipa FMP, Crvena zvezda i Fenerbahče, u grad iz Tenesija došao je pre godinu i po dana i nije uspeo da se izbori za veću ulogu.

Bek reprezentacije Srbije neće biti deo tima na trening kampu koji je počeo 1. decembra, te će Memfis narednih dana pokušati da ga trejduje, odnosno pošalje u neki drugi klub u zamenu za novac ili pravo na izbor igrača na budućim draftovima.

Ukoliko Grizlisi ne uspeju u toj nameri uslediće raskid ugovora i Gudurić će biti slobodan u odabiru nove destinacije.

Pretpostavlja se da će Marko birati između ostanka u najjačoj košarkaškoj ligi i povratka u Evropu.

Na to će uticati faktor igranja, odnosno uloge u timu.

Sastavi ekipa u većini slučajeva kompletirani su u NBA i iz te perspektive teško će se pojaviti franšiza koja će ponuditi Guduriću ono što bi on želeo da dobije.

Naravno, to su minuti. Oni se ne dobijaju tako lako, pogotovo ne tamo gde on igra i zbog toga su mnogi skeptični povodom njegovog ostanka u Sjedinjenim Američkim Državama.

Ostanak srpskog košarkaša, u ovom trenutku, jedino bi mogao da se desi ukoliko bi pristao na istu ulogu iz Memfisa, a to je igranje u trenucima kada je utakmica rešena i zbog toga je mnogo realnija opcija povratka u Evropu.

To bi ljubitelji košarke na ovim prostorima i te kako voleli da vide jer je šteta da vrsni košarkaš sa 25 godina igra po deset minuta i manje po meču, uglavnom u momentima koji nemaju takmičarski naboj.

Ruku na srce, deset minuta u NBA, među najboljima na svetu nije nimalo mala stvar, ali je pitanje koliko to zadovoljava ambicije košarkaša pred kojim su najbolje godine profesionalne karijere.

Igrač kvaliteta Marka Gudurića značio bi svakoj ekipi u Evropi i bez sumnje bi privukao pažnju mnogih evroligaša.

Spekulacije o zainteresovanim ekipama za Gudurića trenutno ne postoje i narednih dana biće zanimljivo ispratiti sve u vezi sa njegovim potencijalnim novim timom.

Gudurić je u sezoni iza nas odigrao 44 utakmice i prosečno je beležio 3,9 poena, 1,3 skokova i 1,7 asistencija za 11 minuta na terenu.

Nova takmičarska godina u NBA kreće 22. decembra.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala