Margarita Simonjan: Nadam se da će Rusija odgovoriti na optužnice protiv novinara u Letoniji

© Sputnik / Uđi u bazu fotografijaGlavna urednica novinske agencije „Rusija sevodnja“ i televizije RT Margarita Simonjan
Glavna urednica novinske agencije „Rusija sevodnja“ i televizije RT Margarita Simonjan  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Glavna urednica novinske agencije „Rusija sevodnja“ i televizije RT Margarita Simonjan izjavila je da se nada da će Rusija odgovoriti na krivične postupke protiv zaposlenih na portalima „Baltnjuz“ i Sputnjik Letonija, koji su optuženi za kršenje sankcija EU.
„U Letoniji su pokrenuti krivični postupci protiv novinara koji su sarađivali sa nama. Za saradnju sa nama, naravno. Pretresi. Pismena saglasnost o čuvanju tajne. Sa nekima od njih smo izgubili kontakt. Nadam se da će Otadžbina imati čime da odgovori“, napisala je Simonjanova na svom Telegram kanalu.

Ranije je Sputnjik za zemlje u neposrednom susedstvu Rusije javio da su zaposleni na portalima „Baltnjuz“ i Sputnjik Letonija optuženi za kršenje režima sankcija EU.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije smatra da su postupci letonskih vlasti prema novinarima očigledan primer kršenja temelja demokratskog društva – slobode medija i izražavanja mišljenja.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala