Ruska vojska poslala satelit u svemir /video/

© Sputnik / Sergeй Mamontov / Uđi u bazu fotografijaLansiranje rakete-nosača "Sojuz 2.1b" sa meteorološkim satelitom "Meteor M" sa kosmodroma "Vostočni"
Lansiranje rakete-nosača Sojuz 2.1b sa meteorološkim satelitom Meteor M sa kosmodroma Vostočni - Sputnik Srbija
Pratite nas
Raketa-nosač „Sojuz-2.1b“ sa komunikacionim satelitom „Gonjec M“ i vojnim aparatom lansirana je sa kosmodroma „Pleseck“, saopštila je pres-služba Ministarstva odbrane Rusije.

Lansiranje je organizovano u 04:14 po moskovskom vremenu sa lansera broj 3, platforme broj 43. Raketa je praćena kopnenim sredstvima Vazduhoplovnih snaga.

U predviđeno vreme, gornja faza „Fregat“ uspešno je izbacio satelite u orbitu. „Svemirski sateliti „Gonjec M“ prebačeni su na kontrolu naručioca, koji će njima upravljati tokom orbitalnog leta“, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Svemirska letelica lansirana u interesu vojske dobila je serijski broj „Kosmos-2548“, uz nju je „uspostavljena i održavana stabilna telemetrička veza, a njeni brodski sistemi funkcionišu normalno“.

Ovo je šesto lansiranje rakete srednje klase „Sojuz-2“ sa kosmodroma „Pleseck“ 2020. godine. Prethodno lansiranje „Sojuza-2“ sa ovog kosmodroma uspešno je završeno 25. oktobra.

Gonjec“ je ruski sistem mobilne satelitske komunikacije sa malim orbitama projektovan za globalnu razmenu informacija sa mobilnim i stacionarnim objektima, kao i za organizovanje relejnih kanala u različite svrhe.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala