„Još jedan prodor Rusije“: Kina ocenila balističku raketu „Sarmat“

© Ministerstvo oboronы RF / Uđi u bazu fotografijaLansiranje interkontinentalne balističke rakete "Sarmat" sa kosmodroma "Pleseck" u Arhangelskoj oblasti
Lansiranje interkontinentalne balističke rakete Sarmat sa kosmodroma Pleseck u Arhangelskoj oblasti - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruska interkontinentalna balistička raketa „Sarmat“ zadivila je korisnika „Vi četa“ (WeChat) koji je nazvao najboljom na svetu.

Lansiranje jedne takve rakete bilo bi dovoljno da se uništi čitav grad, smatra nepoznati komentator. On je primetio da raketa ima domet leta od 18 hiljada kilometara.

On je stvaranje „Sarmate“ nazvao „još jednim prodorom Rusije u uslovima totalne američke blokade“. Autor poruka je primetio da je Rusija zahvaljujući takvim projektilima kao što su „Bodež“ i „Avangard“ ispred ostalih zemalja u ovoj oblasti naoružanja.
Kompleks Avangard - Sputnik Srbija
Kineski mediji o novom ruskom oružju: Strašnije od nuklearne bombe

Puštanje u upotrebu novog raketnog sistema sa interkontinentalnom balističkom raketom RS-28 „Sarmat“ planirano je za 2021. godinu. Novo oružje prolazi kroz ciklus ispitivanja, a većina podataka o njemu ostaje tajna.

„Sarmat“ će zameniti najtežu stratešku raketu na svetu „Vojevoda“. Raketa će moći da napada ciljeve i kroz Severni pol i kroz Južni pol, savladavajući sisteme protivraketne odbrane.

Ranije je Sputnjik objavio da je nuklearna podmornica „Kazanj“ uspešno izvršila lansiranja u Belom moru.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala