Zvezda bez pola tima dočekuje Nemce

© REUTERS / FRANCOIS LENOIRDejan Stanković
Dejan Stanković - Sputnik Srbija
Pratite nas
Dejan Stanković, trener Crvene zvezde rekao je da ima probleme sa igračkim kadrom pred utakmicu Lige Evrope protiv Hofenhajma u Beogradu.

Srpski tim će u četvrtak od 18.55 igrati u petom kolu grupne faze i ima šansu da potpuno obezbedi plasman u narednu rundu.

Ipak, Zvezda će imati težak posao protiv nemačkog tima koji će u Beograd stići na dan utakmice i odmah će se vratiti po završetku.

Crvena zvezda pobedila Gent  - Sputnik Srbija
Zvezda pobedila Gent, veliki korak ka proleću

„Nije prijatna situacija, opet smo u deficitu sa igračima, čeka se rezultat testa na virus korona za Aleksu Vukanovića, verovatno ćemo imati još nekog pozitivnog“, rekao je Stanković.

On je na konferenciji za medije uoči utakmice rekao da sigurno ne može da računa na Aleksandra Kataija i Mirka Ivanića.

Zvezdina „četvorka“ je i u Belgiji igrala s povredom, u timu neće biti ni Milana Rodića, dok je nastup Marka Gobeljića neizvestan.

„Ne želim da to bude alibi, već ćemo gledati da budemo još jači na terenu. Ne prija kada se iznenada nešto desi, pogotovo pred ovako važnu utakmicu, ali siguran sam da ćemo izvući maksimum. Pokušaćemo to da nadomestimo lepom organizacijom. Ne bih delio ekipu na startere i ostale jer su svi bitni“, jasan je Stanković.

Zvezda bi ubedljivom pobedom mogla i na prvo mesto u grupi, ali...

„Ne znam šta da kažem, ja sam realista. Ako treba da dobiješ 3:0, mora da se rizikuje, da se mnogo otvori, svakako idemo na pobedu, iz organizovane igre. Fudbal je čudna igra, nikad ne znaš kako će da se namesti. Bitno je da budemo kompaktni, da pristup 11 momaka i onih sa klupe bude stopostotan, a onda polako, minut po minut“, ističe Stanković.

On je dodao da je pitanje u kakvom će sastavu doći i Hofenhajm.

„Igramo protiv dominantne ekipe u našoj grupi, rezultati to govore, možda oni u Bundesligi imaju malo probelma, ali to nije merilo za sutra. Videćemo sa kakvim timom će doći, da li će kalkulisati jer je i njima Bundesliga važna“, istakao je Stanković.

Utakmica 5. kola L grupe Lige Evrope između Crvene zvezde i Hofenhajma igra se u četvrtak, 3. decembra, od 18.55 sati na stadionu „Rajko Mitić“.

► Nemci u Beograd stižu samo na dan, Zvezda juri milion evra

► Zvezda pobedila Gent, veliki korak ka proleću

► Ruše se snovi ruske Lokomotive koju predvodi Srbin

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala