Ruski mirovnjaci deminiraju Karabah: Deaktivirano više od hiljadu naprava /video/

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaDeminiranje terena u Stepanakertu
Deminiranje terena u Stepanakertu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruske mirovne snage nastavljaju da deminiraju teren u Nagorno-Karabahu – do sada su pronašli i deaktivirali 1.077 eksplozivnih naprava, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

„Tokom proteklog dana je završena provera područja, potraga za eksplozivnim napravama i njihovo uklanjanje sa teritorije osnovne škole № 10 u Stepanakertu“, saopštila je ruska vojska.

Kako se navodi, inženjerija u Karabahu je očistila od mina više od 34 hektara terena, oko 12 kilometara puta, proverili su više od 110 kuća i socijalnih objekata.

Stručnjaci iz ruskog Centra za pomirenje zaraćenih strana pomogli su da se obnovi snabdevanje električnom energijom i toplotom. U najskorije vreme, uz podršku mirovnih snaga, planiraju da otvore druge obrazovne ustanove.

Ruski mirovnjaci se nalaze u Nagorno-Karabahu u skladu sa trilateralnom izjavom Rusije, Azerbejdžana i Jermenije, potpisane 10. novembra. Izjava predviđa potpuni prekid vojnih dejstava, razmenu zarobljenika i tela poginulih. Jermenija je vratila Azerbejdžanu Kelbadžarski, Lačinski i Agdamski region.

Pročitajte još:

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala