Novi protest u Jerevanu: Opozicija poziva na opštenarodni miting 5. decembra /video/

© REUTERS / GLEB GARANICHPristalice opozicije na protestu u centru Jerevana protiv jermenskog premijera Nikola Pašinjana
Pristalice opozicije na protestu u centru Jerevana protiv jermenskog premijera Nikola Pašinjana - Sputnik Srbija
Pratite nas
U centru Jerevana i danas je održan protest opozicije koja traži ostavku premijera Nikola Pašinjana.

Akcija, koju je organizovao sindikat mladih opozicione stranke Dašnakcutjun, započela je kod spomenika kompozitoru Aramu Hačaturjanu. Policija se ne meša u akcije demonstranata, samo prati da ne smetaju saobraćaju. Za sada nema privođenja. Učesnici protestne šetnje uzvikuju parole optužujući jermenskog premijera za izdaju.

Pre početka protesta, predstavnik stranke Dašnakcutjun Arcvik Minasjan izjavio je da opozicija u četvrtak planira da objavi smernice za svoje „odlučne akcije“. 

On je dodao da pristalice opozicije nameravaju da u četvrtak blokiraju ulice Jerevana.

„Pozivamo naše građane da sutra u 18 časova (15 po srednjoevropskom vremenu) sprovedu decentralizovane akcije neposlušnosti, blokirajući ulice Jerevana, kako bi pokazali Pašinjanu da nema šta da radi u našoj zemlji“, rekao je on.

Okupljeni su tokom šetnje došli do zgrade vlade u centru glavnog grada.

Ranije je opozicioni poslanik jermenoskog parlamenta Prosperitetna Jermenija, Iveta Tonojan, saopštila da je za 5. decembar planiran „opštenarodni miting“.

Neredi i protesti opozicije u Jerevanu počeli su tokom noći 10. novembra, nakon što je premijer Jermenije, zajedno sa predsednicima Rusije i Azerbejdžana, usvojio trilateralnu izjavu o prekidu vatre u Nagorno-Karabahu i predaji Azerbejdžanu nekoliko regiona. U Jermeniji je ovo shvaćeno kao neosnovana odluka o kapitulaciji.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala