„Niko u svojoj zemlji nije uradio ono što je Novak u Srbiji“

© AP Photo / Michel EulerNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji teniser sveta, već je krenuo sa pripremama za narednu takmičarsku sezonu.

Srpski igrač će godinu završiti na prvom mestu ATP liste, po šesti put, čime se izjednačio sa svojim idolom, Pitom Samprasom.

Da je Novak već u pogonu za narednu godinu otkrio je srpski trener Petar Popović, srpski trener koji radi sa Damirom Džumhurom, bosanskohercegovačkim igračem.

Novak je u Beogradu pripremio potpuni program u vidu hotela, fizioterapeuta, španovanja reketa, hrane...

I to sve – besplatno.

„Posebno smo zahvalni Novaku zbog svega što je uradio ove zime za sve srpske igrače. Jednostavno - vau. Skidam kapu, Nole“, napisao je Popović na Instagramu.

View this post on Instagram

A post shared by Petar Popovic (@spajn)

Ovo nije prvi put da Đoković ove godine u prestonici svoje zemlje organizuje nekakvu vrstu manifestacije koja za cilj ima isključivo pomoć onima u svetu tenisa kojima je potrebna.

Tokom pandemije koronavirusa, odnosno sredinom juna ove godine, Novak je organizovao sada već neslavno završeni Adrija tur, na kojem je učestvovao veliki broj svetski poznatih, ali i manje poznatih igrača.

Turnir je uspešno okončan u Beogradu, ali je po selidbi u Zadar nastao veliki problem zbog pozitivnih testova na kovid-19, a Novak je zbog svega pretrpeo velike kritike.

Srpski teniser takođe već duže vreme pokušava da se izbori za ravnopravniju raspodelu novca na ATP turu, odnosno za to da slabije rangirani igrači dobiju veći deo „kolača“.

U tekstu francuskog „L'Ekipa“ navodi se da je Novak pre nekoliko godina finansijski pomagao Filipu Krajinoviću, koji tada nije mogao da istrpi trošak koji su proizvele povrede i pad u renkingu, te nije imao novca za doktore i trenera.

Popović je radio kao trener Krajinovića i sa njim ostvario najveći uspeh u karijeri za obojicu – plasman u finale Mastersa u Parizu, gde je Filip poražen od Džeka Soka 2017. godine posle tri odigrana seta.

Krajinović je uspeo da prebrodi silne probleme i već neko vreme je u Top 50 svetske rang liste (trenutno 31.), a pored njega očekuje se još oko 14 osoba na Novakovim terenima ove zime.

Sa Krajinovićem je već sparingovao Džumhur, a očekuje se dolazak Lasla Đerea (57. na svetu), Danila Petrovića (141), Viktora Troickog (201), Marka Tepavca (449), Borisa Butulije (1.325), Hamada Međedovića (1.348) i Nikole Ćaćića (57. u dublu).

„Doći će i nekoliko devojaka, uključujući i Olgu Danilović (183. na svetu). Ukupno oko 15 ljudi. Novak je uradio neverovatnu stvar za našu zemlju. To nam je bilo potrebno, posebno mlađim igračima. Ogromna je to pomoć. Ne vidim da je iko od drugih igrača uradio nešto ovako u svojoj zemlji. On se time ne hvali. On je pokazao da je iznad svih i da razmišlja o drugima“, istakao je Popović za „L'Ekip“.

► Srbija i Đoković neće moći da brane titulu: Otkazan ATP kup

► Novak pričao sa svojim idolom: Menjao bih svoju brzinu i ritern za tvoj servis i volej igru (video)

► Novak je cementirao svoje mesto u istorijskim knjigama

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala