Moskva o „stavljanju u isti koš“ Sovjeta i nacista: Čudo da ukrajinskog „genija“ nisu odveli u ludnicu

© Sputnik / Vladimir Fedorenko / Uđi u bazu fotografijaZgrada Državne dume Rusije u Moskvi
Zgrada Državne dume Rusije u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Poslanik Državne dume Rusije sa Krima Ruslan Balbek prokomentarisao je izjavu stalnog predstavnika Ukrajine pri UN Sergeja Kislice, koji je izjednačio dejstva sovjetskih vojnika i vojnika nacističke Nemačke, rekavši da je začuđen kako diplomatu nakon tih reči „nisu odvukli u ludnicu“.
„Čudim se kako tog ukrajinskog 'genija' nisu uhvatili za ruke odmah nakon obraćanja i odvukli ga u ludnicu. Očigledno je da tolerancija u Ujedinjenim nacijama veća prema ljudima ograničenih mentalnih sposobnosti. Uz takve govore i takve političare Ukrajina će se uskoro proglasiti Četvrtim rajhom, a školarci će biti pozvani da se pridruže Hitlerjugendu (Hitlerovoj omladini)“, istakao je poslanik.

Prema rečima Balbeka, reči ukrajinskog predstavnika „nisu prosto degradacija, već je to dno u istom tom ponoru, ka kome je šest godina letela postmajdanska Ukrajina“.

„Evo ih – ideali Majdana i 'demokratije'. Ispostavlja se da su sovjetske trupe krive, jer su se borile za svaki metar rodne zemlje, kao i da su raznele sve što je moglo da dospe kod neprijatelja i što je imalo stratešku vrednost. A ispostavlja se da su Ukrajinci, koji su branili sopstvenu zemlju od nacista, takođe izginuli od ruku sovjetskih vojnika. I 1944. godine – opet su krivi Rusi. Pobili su fašiste i od besa spalili ukrajinska sela. To je ta neoboriva logika! Jadna je ona generacija koju će odgajati nacistički poslušnici poput Kislice“, zaključio je Balbek.

Ranije je Kislica, tokom obraćanja na zasedanju Generalne skupštine UN, povukao paralelu između dejstava sovjetskih vojnika i vojnika nacističke Nemačke. Istovremeno, predstavnici većine drugih zemalja visoko su ocenili doprinos SSSR u pobedi nad fašizmom.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala