Habib govorio o povratku, Makronu i „stotinu miliona dolara“

© Sputnik / Saiid Tsarnayev / Uđi u bazu fotografijaHabib Nurmagomedov
Habib Nurmagomedov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Habib Nurmagomedov, penzionisani MMA borac govorio je o šansama da se vrati u oktagon.

Dagestanac je posle trijumfa nad Džastinom Gejdžijem i nove odbrane pojasa u lakoteškoj kategoriji u UFC odlučio da napusti sport.

Jedan od razloga za njegovo penzionisanje je i činjenica da je nedavno ostao bez oca, Abdulmanapa Nurmagomedova, koji mu je bio trener i mentor.

„Pitanja o povratku će me pratiti do kraja života. Nemam takve planove, iskreno. Želim da budem fokusiran na druge ozbiljne stvari“, rekao je Nurmagomedov.

O mogućnosti da se Nurmagomedov predomisli govorili su i pojedini njegovi protivnici, ali je tako nešto najavio i prvi čovek UFC Dejna Vajt. 

„Mislim da će mi ponuditi novac. Drugi protivnik? Pobednik duela između Konora Makgregora i Dastina Porijea? Pobedio sam obojicu. Obojica su bili šampioni i obojica su se predali. Tu nema sportskog interesa, samo novac“, dodao je Habib.

On je rekao i da nije zainteresovan za borbu sa pomenutim takmičarima.

„A novac? Samo zamislite stotinu miliona dolara ispred vas. To bi već bilo iskušenje“, istakao je Habib iz osmeh.

Nurmagomedov je naišao na burne reakcije pošto je uputio ozbiljnu poruku pretnje francuskom predsedniku Emanuelu Makronu, nakon što je on istakao da je islam generator terorizma.

„Da li sam razmišljao o tome? Ne znam kako tačno da odgovorim a da to ne završi u naslovima. Kada čitam nečije stavove o religiji takođe mogu da ih smatram radikalnim. Nekome su normalni... Teško je govoriti o toj temi, ali nije dobro i ne govoriti. Mislim da je ta tema već zaboravljena, tako da je bolje da ih ne pominjemo“, naveo je Habib.

On je objavio i osnivanje borilačke organizacije EFČ koja će imati podršku UFC i njene borbe će biti emitovane kroz kanale najpolularnije borilačke organizacije na svetu. 

► Habib Nurmagomedov zapretio Makronu: Neka ti Svemogući unakazi lice /foto/

► Slavni ruski MMA borac pobedio Amerikanca i završio karijeru bez poraza /video/

► Vozač F1 posle stravičnog udesa: Setio sam se Laude, stavio sam ruke u vatru zbog dece

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala