Crni rekord u Rusiji: Korona za dan odnela 589 života, Matvijenkova u samoizolaciji

© Sputnik / Valeriй Melьnikov / Uđi u bazu fotografijaMedicinski radnici u kovid-bolnici u Moskvi
Medicinski radnici u kovid-bolnici u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Rusiji se tokom proteklog dana broj zaraženih virusom korona povećao za 25.345, tako da je ukupan broj zaraženih od početka epidemije kovida dostigao 2.347.401, saopštio je Operativni štab za borbu protiv virusa korona.

Bez kliničkih manifestacija je 20,2 odsto, odnosno 5.108 registrovanih slučajeva.

Operativni štab navodi da je i dalje najveći broj zabeleženih slučajeva u Moskvi (5.191), Sankt Peterburgu (3.684) i Moskovskoj oblasti (1.148).

Za poslednja 24 časa potvrđena je smrt 589 osoba sa kovidom 19, što je maksimum od početka pandemije. Do sada je od korone ukupno umrlo 41.053.

U poslednjem danu iz bolnica je ispisano 26.882, a od početka pandemije broj osoba izlečenih od korone dostigao je 1.739.470.

Korona nije mimoišla ni ruske visoke zvaničnike.

Predsednica Saveta Federacije Rusije Valentina Matvijenko nalazi se u samoizolaciji, jer se ispostavilo da je nedavno bila u kontaktu sa osobom zaraženom virusom korona, rekao je danas njen zamenik Andrej Jackin.

Šef Računovodstvene komore Rusije Aleksej Kudrin je objavio na Tviteru da je zaražen koronom. Kako kaže, bolest je podnošljiva, on se nalazi u samoizolaciji i leči se.

„Čuvajte se“, poručio je Kudrin.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je saopštio da ruski predsednik Vladimir Putin nije bio u kontaktu sa Kudrinom i Matvijenkovom.

Krajem novembra je saopšteno da se od početka pandemije virusom korona zarazilo 137 od 450 ruskih poslanika.

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala