Azerbejdžan gradi u Karabahu park visokih tehnologija

© Sputnik / Sputnik / Uđi u bazu fotografijaZastave Azerbejdžana i Turske pored puta u Lačinskom koridoru u Nagorno-Karabahu
Zastave Azerbejdžana i Turske pored puta u Lačinskom koridoru u Nagorno-Karabahu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Azerbejdžan gradi park visokih tehnologija u Nagorno-Karabahu, saopštila je radio-stanica „Govorit Moskva“.

Azerbejdžanska Agencija za inovacije je saopštila da će pretvaranje Nagorno-Karabah u region visokih tehnologija obezbediti dodatni ekonomski razvoj.

Saopšteno je da će u projektu učestvovati i Turska. Azerbejdžan je potpisao memorandum sa turskim tehnološkim parkom „GOSB“, koji podržava 130 tehnoloških kompanija.

Predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev je, govoreći o prvim koracima u regionima nad kojima je uspostavljena kontrola u Nagorno-Karabahu, rekao da će se te teritorije prvo deminirati.

„Nakon toga treba da započnu radovi na infrastrukturnim projektima. Već su dodeljeni zadaci, vrši se analiza infrastrukture“, rekao je Alijev.

Ruski mirovnjaci se nalaze u Nagorno-Karabahu u skladu sa trilateralnom izjavom Rusije, Azerbejdžana i Jermenije, potpisane 10. novembra. Izjava predviđa potpuni prekid vojnih dejstava, razmenu zarobljenika i tela poginulih. Jermenija je vratila Azerbejdžanu Kelbadžarski, Lačinski i Agdamski region.

Pročitajte još:

 

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala