Mir u Karabahu je praznik za Azerbejdžan: Alijev ustanovio Dan pobede

© Sputnik / Alekseй Kudenko / Uđi u bazu fotografijaAtmosfera u Azerbejdžanu nakon usvajanja zajedničke trilateralne izjave o prekidu vatre u Karabahu
Atmosfera u Azerbejdžanu nakon usvajanja zajedničke trilateralne izjave o prekidu vatre u Karabahu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev potpisao je ukaz kojim će se 27. septembar obeležavati kao Dan sećanja na poginule u Karabahu, a 10. novembar kao Dan pobede, saopštila je pres-služba azerbejdžanskog lidera.
„Svake godine će se u Azerbejdžanu obeležavati 27. septembar kao Dan sećanja. Ukaz je potpisao predsednik Ilham Alijev“, navela je pres-služba.

Drugi ukaz šefa države je da se „svake godine 10. novembra u Azerbejdžanu obeležava Dan pobede“, dodali su u pres-službi.

Lideri Rusije, Azerbejdžana i Jermenije, Vladimir Putin, Ilham Alijev i Nikol Pašinjan, potpisali su 10. novembra zajedničku izjavu o potpunom prekidu borbenih dejstava u Nagorno-Karabahu. Kako se navodi u izjavi, jedan deo regiona prelazi pod kontrolu Azerbejdžana, strane će razmeniti zarobljenike, a ruske mirovne snage biće raspoređene duž kontakt linije i duž Lačinskog koridora koji povezuje Karabah sa Jermenijom.  

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala