Vulin: Najmanje me brine šta će reći EU

© Sputnik / Brankica RisticMigranti dolaze u Srbiju
Migranti dolaze u Srbiju - Sputnik Srbija
Pratite nasTelegramOdyssey
Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da ga najmanje brine šta će da kaže EU, a najviše šta će da kažu građani Srbije kada je reč o odnosu prema migrantima i istakao da se Srbija prema migrantima ponaša dostojanstveno i poštuje njihova prava.

 

Komentarišući za TV Prva to što je u opštinama Vršac i Novi Knežavac pronađeno 450 migranata, kao i to što su pojedini mediji njegovu izjavu da će oni koji napuste prihvatne centre naići na odgovor MUP-a protumačili kao otvoreno protivljenje migrantima, Vulin je rekao da je reč o poštovanju zakona.

"Ako kažem da će svako ko nekom ukrade kola naići na odgovor MUP-a, je l' ja onda pretim lopovima? To je samo zakon, morate da poštujete zakon", poručio je ministar.

Upitan kako voditi računa o onome što će EU da kaže, ali i bezbednosti građana, Vulin je naglasio da ga najmanje brine šta će da kaže EU, a najviše šta će da kažu građani Srbije.

"Za razliku od većine zemalja EU Srbija je pokazala da je organizovana i humana kada su migranti u pitanju", rekao je Vulin, podsetivši da je od 2015. godine, kada je počela migrantska kriza, kroz Srbiju prošlo na najmanje milion ljudi, a nije zabeležen nijedan incident.

Vulin je rekao da se Srbija prema migrantima ponašala i ponaša dostojanstveno i poštuje njihova prava, ali je naglasio da oni ne mogu u vreme pandemije da napuštaju kampove jer predstavljaju pretnju i po sebe i po druge.

"U ovoj zemlji se zna šta je zakon i ko ga sprovodi. Vladavina prava nije pretnja", poručio je Vulin.

Pročitajte još:

Sve vesti
0