Ruske diplomate povređene u eksploziji automobila u Kabulu

© REUTERS / Omar SobhaniAvganistanske snage za brzo reagovanje stižu na mesto eksplozije automobila-bombe u Kabulu
Avganistanske snage za brzo reagovanje stižu na mesto eksplozije automobila-bombe u Kabulu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Zaposleni u ruskoj ambasadi zadobili su lakše kontuzije kada je aktivirana improvizovana eksplozivna naprava ispod automobila diplomatske misije u Kabulu, izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

„Dok je automobil ruske diplomatske misije 1. decembra vozio putem nedaleko od kompleksa ruske ambasade u Kabulu, aktivirana je improvizovana eksplozivna naprava. Zaposleni u ruskoj ambasadi koji su se nalazili u vozilu zadobili su lakše kontuzije“, rekla je portparolka.

Zaharova je naglasila da Rusija zahteva temeljnu istragu incidenta.

„Zahtevamo da avganistanska strana sprovede temeljnu istragu incidenta i preduzme sveobuhvatne mere kako bi se osigurala bezbednost osoblja ruske ambasade u Avganistanu. Ruska ambasada u Kabulu sprovodi dodatne mere usmerene na povećanje stepena bezbednosti osoblja i objekata diplomatske misije", istakla je ona.

S tim u vezi, ataše ruske diplomatske misije u Avganistanu Nikita Iščenko saopštio je da nijednom od zaposlenih u ruskoj ambasadi, čiji je automobil oštećen u incidentu sa eksplozijom u Kabulu, nije potrebna hospitalizacija.

Prema njegovim rečima, automobil se slučajno našao nedaleko od mesta događaja.

„Video sam automobil, nije se desilo ništa ozbiljno s njim“, dodao je sagovornik agencije.

Incident se dogodio u blizini kompleksa ambasade u Avganistanu.

Prema preliminarnim procenama, cilj terorističkog napada trebalo je da bude pikap avganistanskih snaga nacionalne bezbednosti u kojem su bili vojnici. Kako je navedeno, to vozilo se kretalo ispred diplomatskog vozila.

Međutim, ističe se da se ne može isključiti mogućnost terorističkog napada na ruske građane.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala