Raketni sistemi „Bal“ i „Bastion“ uništili „neprijateljski“ brod u Crnom moru /video/

© Sputnik / Vitalij Anjkov / Uđi u bazu fotografijaNovi obalski raketni sistem "bastion"
Novi obalski raketni sistem bastion - Sputnik Srbija
Pratite nas
Obalski raketni sistemi „Bal“ i „Bastion“ uništili su lažni neprijateljski brod tokom vežbi u Crnom moru, izveštava odeljenje za informativnu podršku Crnomorske flote.

Sistemi su tokom vežbe pronašli cilj i razrađen je algoritam delovanja za nanošenje raketnog udara na brod „neprijatelja“. U ulozi neprijatelja je bila posada fregate „Admiral Makarov“ koja je uključena u prelazak iz luke Feodosija u Sevastopolj.

BRK K-300 „Bastion je obalski raketni sistem sa protivbrodskom raketom „Oniks“ za oružane snage Rusije ili „Jahont“ za izvoz.

Projektovan za uništavanje brodova različitih klasa i tipova iz amfibijskih jurišnih formacija, konvoja, udarnih grupa brodova i nosača aviona, kao i pojedinačnih brodova i zemaljskih radio-kontrastnih ciljeva u uslovima jake vatre i elektronskih protivmera.

Bal je mobilni sistem zasnovan na šasiji MZKT-7930, koji uključuje do dva samohodna komandna mesta, četiri lansera, svaki sa po osam krstarećih raketa Kh-35 ili Kh-35U, kao i vozila za transport.

Kompleks je stvoren za kontrolu teritorijalnih voda, zaštitu pomorskih baza i drugih obalnih objekata, kao i za uništavanje amfibijskih sistema.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala