Racija u Srebrenici: Pokušaj obaranja izbora i zastrašivanje Bošnjaka koji glasaju za Srbina

© REUTERS / Dado RuvicSpecijalne jedinice BiH (SIPA)
Specijalne jedinice BiH (SIPA)  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Na delu je zastrašivanje svih Bošnjaka koji su glasali za mene na izborima, kaže za Sputnjik Mladen Grujičić, novoizabrani načelnik Srebrenice, povodom racije koju provodi agencija BiH — SIPA, zbog navodno naknadno utvrđenih nelegalnosti na izborima.

Akcija se sprovodi po naredbi Tužilaštva Bosne i Hercegovine. Grujičić veruje da je u pozadini svega pokušaj da se dokaže da su izbori bili nelegitimni, što nije istina.

Zastrašivanje dela Bošnjaka u Srebrenici

„SIPA je upala u kuću i kancelariju mog načelnika Odeljenja za društvene delatnosti Bega Bektića, a ne bih komentarisao za šta ga optužuju, jer sam to video iz medija. Ovo je nova presija na Bošnjake koji su sa mnom sarađivali i koji su svoj posao radili časno i pošteno. Hoće da pokažu ostalim Bošnjacima kako će se provesti ako budu sarađivali sa mnom“, uveren je Grujičić.

Nepravilnosti u Federaciji nebitne

Naš sagovornik navodi i nepravilnosti koje su se dešavale tokom izbora u Federaciji, a na koje se niko ne obazire.

„Na primer, u Gradašcu su imali napunjenu kutiju i pre otvaranja biračkog mesta i to nikome nije bitno. Bitno je samo da se udovolji bošnjačkoj inicijativi i na tome da istraju. Međutim, smatram da nikakvih nepravilnosti kod nas nema niti će ih biti i neće moći da istraju u svojoj nameri da ponište izbore koji su legalni, legitimni i to dokazuju i izjave sa biračkih odbora svih članova“, tvrdi naš sagovornik.

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu SIPA sprovode akciju na više lokacija u Tuzlanskom kantonu i Srebrenici, zbog sumnje na izborne prevare.

SIPA već privela tri osobe

Portparol SIPA Luka Miladinović rekao je da su akcijom obuhvaćene tri osobe i četiri lokacije, a osobe koje su uhapšene se dovode u vezu sa pripremanjem krivičnog dela - falsifikovanja dokumenata i nedozvoljenog korišćenja ličnih podataka.

Pozivajući se na nezvanična saznanja, sarajevski mediji pišu da su osumnjičene osobe, navodno, ukrale identitet nekoliko osoba bošnjačke nacionalnosti i potom ih fiktivno prijavile za glasanje putem pošte iz Srbije, u korist zajedničkog kandidata srpskih stranaka za načelnika Srebrenice Mladena Grujičića.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala