Putin: Ruska petrohemijska industrija ima ogroman potencijal

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaPutin: Zabrinjavajuće tendencije u svetskoj ekonomiji - pad proizvodnje i siromaštvo
Putin: Zabrinjavajuće tendencije u svetskoj ekonomiji - pad proizvodnje i siromaštvo - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruska petrohemijska industrija ima ogroman potencijal za rast ne samo u zemlji, nego postoji mogućnost da zauzme nišu i na globalnom tržištu, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin.
„Naši proizvođači su u stanju ne samo da zadovolje potrebe za kvalitetnim proizvodima u zemlji, nego i da zauzmu značajnije pozicije na globalnom tržištu, za šta imamo sve mogućnosti“, poručio je ruski predsednik.

Prema rečima Putina, petrohemijska industrija u Rusiji pokazuje dobre rezultate, i on se nada da će broj perspektivnih projekata u toj sferi rasti.

„Poslednjih godina petrohemijska industrija pokazuje dobre, sigurne rezultate, puštaju se u rad novi savremeni proizvodni pogoni, obim proizvodnje se povećava, postepeno se smanjuje zavisnost od uvoza“, objasnio je Putin.

On je dodao da će potražnja za naftom u svetu rasti za samo jedan odsto u narednih pet godina, a zatim će biti u padu.

„Očekivana prosečna godišnja stopa rasta potražnje za petrohemijskim proizvodima u svetu je negde ispod četiti procenta. U narednih pet godina potražnja za naftom će biti jedan odsto, a nakon toga  će doći do pada, na 0,1 odsto“, rekao je ruski lider na sastanku o strateškom razvoju petrohemijske industrije.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala