Lavrov: Zemlje Latinske Amerike zainteresovane za vakcinu „Sputnjik V“

© Sputnik / Evgeniй Odinokov / Uđi u bazu fotografijaLaborant u laboratoriji "Hemotest" tokom procene efikasnosti vakcine protiv kovida "Sputnjik V"
Laborant u laboratoriji Hemotest tokom procene efikasnosti vakcine protiv kovida Sputnjik V - Sputnik Srbija
Pratite nas
Argentina, Brazil, Meksiko i Peru pregovaraju sa Rusijom o upotrebi vakcine protiv virusa korona „Sputnjik V“, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov na konferenciji za novinare nakon razgovora sa svojim urugvajskim kolegom Fransiskom Karlosom Bustiljom.
„Razgovarali smo o dve vakcine koje su već registrovane u Rusiji, a treća je na putu, i razgovarali smo o tome kako susedi Urugvaja, druge latinoameričke zemlje, pregovaraju o vakcini ‘Sputnjik V’ – to su Argentina, Brazil, Meksiko i Peru“, rekao je Lavrov.

Vakcina „Sputnjik V“ koju proizvodi Naučno-istraživački institut „Gamaleja“ u saradnji sa Ruskim fondom za direktne investicije dobila je 11. avgusta potvrdu o registraciji od Ministarstva zdravlja Rusije, postavši tako prva registrovana vakcina protiv virusa korona na svetu. Vakcina je razvijena na dobro proučenoj i proverenoj platformi humanih adenovirusnih vektora, čije su važne prednosti bezbednost, efikasnost i nepostojanje dugoročnih neželjenih efekata.

Trenutno je odobrena i sprovodi se treća faza kliničkih ispitivanja u Belorusiji, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Venecueli i brojnim drugim zemljama. Više od 50 zemalja poslalo je zahtev za preko 1,2 milijarde doza vakcine „Sputnjik V“. Vakcinu će za snabdevanje na stranim tržištima proizvoditi međunarodni partneri Ruskog fonda za direktne investicije u Indiji, Brazilu, Kini, Južnoj Koreji i drugim zemljama.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala