Indija započela ispitivanje ruske vakcine protiv korone

© Sputnik / Sputnik / Uđi u bazu fotografijaRuska vakcina "Sputnjik V"
Ruska vakcina Sputnjik V - Sputnik Srbija
Pratite nas
Indijska farmaceutska kompanija „Dr Rediz laboratoriz“ zajedno sa Ruskim fondom za direktne investicije (RFPI) započela je drugu i treću fazu ispitivanja ruske vakcine protiv virusa korona „Sputnjik V“, nakon dobijanja neophodne dozvole od indijskog medicinskog regulatora, saopštila je indijska kompanija.

Kako se navodi, reč je o multicentričnom randomiziranom kontrolisanom ispitivanju, koje će uključivati i proveru bezbednosti i imunogenosti. Partner sa kojim se sprovodi kliničko ispitivanje vakcine je kompanija „Medikal risrč“.

„To je još jedan značajan korak u nastavku multilateralne saradnje, između ostalog i sa vladinim strukturama, sa ciljem da se ubrza proces puštanja u promet vakcine u Indiji. Planiramo da vakcinu učinimo dostupnom kombinovanjem uvoza i lokalne proizvodnje“, istakao je generalni direktor farmaceutske kompanije Dži Vi Prasada.

Ranije je kompanija „Dr Rediz laboratoris“ dobila partnersku podršku od odeljenja za biotehnologiju Vlade Indije i Saveta za podršku istraživanjima u biotehnološkoj industriji, čiji se klinički centri mogu koristiti za ispitivanje.

Ruski fond za direktne investicije i kompanija „Dr Rediz laboratoriz“ prethodno su dobili odobrenje Generalnog kontrolora lekova Indije da sprovodi klinička ispitivanja druge i treće faze vakcine „Sutnjik V“ u Indiji.

Vakcina „Sputnjik V“ koju proizvodi Naučno-istraživački institut „Gamaleja“ dobila je 11. avgusta potvrdu o registraciji od Ministarstva zdravlja Rusije, postavši tako prva registrovana vakcina protiv virusa korona na svetu.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala