Filipini kupuju rusku vakcinu protiv korone

© Sputnik / Alekseй Daničev / Uđi u bazu fotografijaVakcina protiv virusa korona
Vakcina protiv virusa korona - Sputnik Srbija
Pratite nas
Vlasti Filipina kupuju vakcinu protiv virusa korona od četiri kompanije, među kojima je i ruska „Sputnjik V“, izjavio je portparol predsednika Hari Roke, prenosi Si-En-En Filipini.

Prema rečima Roka, koji se pozvao na informacije koordinatora programa za vakcinaciju Karlita Halvesa, osim ruskog preparata, Filipini kupuju vakcinu od kineske kompanije „Sinovak“, američkog „Fajzera“ i britanske „Astrazaneke“.

Kako je saopštio izvršni direktor filipinskog fonda za vakcinaciju Lulu Bravo, proizvođači „Sinovak“ i „Sputnjik“ još uvek nisu saopštili informacije o završnoj fazi kliničkog testiranja.

„Nije lako doneti odluku, ako niste videli sve naučne podatke“, rekla je ona.

Podsetimo, Ministarstvo zdravlja Rusije registrovalo je u avgustu prvu vakcinu na svetu za prevenciju kovida 19, koju je razvio Naučno-istraživački centar za epidemiologiju i mikrobiologiju „Gamaleja“ i proizveo zajedno sa Ruskim fondom za direktne investicije.

Trenutno je odobrena i sprovodi se treća faza kliničkih ispitivanja ruske vakcine u Belorusiji, UAE, Venecueli i drugim zemljama. Više od 50 zemalja je podnelo zahtev za nabavku više od 1,2 milijarde vakcina „Sputnjik V“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala