Još jedna zemlja Latinske Amerike razmatra nabavku ruske vakcine

© Sputnik / Vladimir Pesnя / Uđi u bazu fotografijaVakcina protiv kovida 19 "Sputnjik V" Naučno-istraživačkog instituta "Gamaleja"
Vakcina protiv kovida 19 Sputnjik V Naučno-istraživačkog instituta Gamaleja - Sputnik Srbija
Pratite nas
Urugvaj razmatra mogućnost kupovine ruske vakcine protiv virusa korona „Sputnjik V“, definitivna odluka još uvek nije doneta, izjavio je ministar inostranih poslova zemlje Fransisko Karlos Bustiljo Bonaso.
„Sada donosimo odluku koja se tiče toga koju tačno vakcinu ćemo kupiti, ali se 'Sputnjik V' nalazi na spisku vakcina koje razmatramo. Ruska vakcina se dobro pozicionira, dalje ćemo videti“, rekao je urugvajski ministar na konferenciji za štampu nakon pregovora sa ruskim kolegom Sergejem Lavrovom.

Ranije je medicinski centar „Kasmu“ iz Urugvaja saopštio da je postigao sporazum sa ruskim Fondom za direktne investicije o nabavci 1,5 milion doza ruske vakcine „Sputnjik V“.

Vakcina „Sputnjik V“ koju proizvodi Naučno-istraživački institut „Gamaleja“ u saradnji sa Ruskim fondom za direktne investicije dobila je 11. avgusta potvrdu o registraciji od Ministarstva zdravlja Rusije, postavši tako prva registrovana vakcina protiv virusa korona na svetu. Vakcina je razvijena na dobro proučenoj i proverenoj platformi humanih adenovirusnih vektora, čije su važne prednosti bezbednost, efikasnost i nepostojanje dugoročnih neželjenih efekata.

Trenutno je odobrena i sprovodi se treća faza kliničkih ispitivanja u Belorusiji, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Venecueli i brojnim drugim zemljama. Više od 50 zemalja poslalo je zahtev za preko 1,2 milijarde doza vakcine „Sputnjik V“. Vakcinu će za snabdevanje na stranim tržištima proizvoditi međunarodni partneri Ruskog fonda za direktne investicije u Indiji, Brazilu, Kini, Južnoj Koreji i drugim zemljama.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala