U Srbiju stiže ruska vakcina „Sputnjik V“ za laboratorijsku kontrolu

© REUTERS / TATYANA MAKEYEVASputnjik Ve vakcina
Sputnjik Ve vakcina - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je danas na video-konferenciji sa ministrom industrije i trgovine Ruske Federacije Denisom Manturovom, koji je upoznao sa tim dokle se stiglo sa proizvodnjom ruske vakcine protiv virusa korona „Sputnjik V“.

Ministar Manturov potvrdio je da će partija vakcine za laboratorijsku kontrolu, u količini od 20 doza, stići u Srbiju do kraja sedmice, prenosi Tanjug.

Predsednica vlade rekla je da Vlada Srbije, zajedno sa predsednikom Republike radi na tome da građanima Srbije vakcina protiv korona virusa bude dostupna u najkraćem roku, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Brnabićeva je istakla da je cilj da građani mogu da izaberu koju će vakcinu primiti, a u skladu sa preporukama i odobrenjima nadležnih zdravstvenih ustanova Republike Srbije.

Premijerka je dodala da je Srbija zainteresovana da razmotri mogućnost zajedničke proizvodnje vakcine protiv kovida.

Na današnjoj video-konferenciji učestvovali su i ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko, rukovodstvo Ministarstva zdravlja Ruske Federacije, Ruskog fonda direktnih investicija, Nacionalnog istraživačkog centra za epidemiologiju i mikrobiologiju „Gamaleja“ i predstavnici Ministarstva zdravlja i drugih nadležnih zdravstvenih ustanova Republike Srbije.

Predsednica vlade će sutra nastaviti razgovor sa predstavnicima kompanije „Fajzer“, navedeno je u saopštenju.

Pročitajte i:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala