Srbija se oporavila od Švajcarske i pobedila Finsku

© Foto : FIBAAleksa Avramović
Aleksa Avramović  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Košarkaška reprezentacija Srbije je pobedila Finsku rezultatom 75:66 u četvrtom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Selektor Igor Kokoškov je konstatovao da utakmica nije bila laka na psihološkom nivou.

Izabranici selektora Igora Kokoškova su uspeli da povrate ritam posle šokantnog poraza od Švajcarske u prethodnom meču i da poboljšaju svoje šanse za plasman na završno takmičenje.

Srpski tim je odlično startovao duel prebacivši težište igre pod obruč, pa je posle deset minuta igre imao deset poena prednosti, te dozvolio protivniku da ubaci samo sedam poena.

U nastavku je Finska pronašla način da spreči povećavanje razlike, pre svega šutem za tri poena, ali je na poluvremenu Srbija ponovo imala dvocifrenu prednost.

Treća deonica je protekla u egalu, Finska je izrazila nameru da zapreti, ali je Srbija i dalje održavala razliku i pred poslednju deonicu je ponovo imala deset poena viška.

© Foto : FIBAAleksa Avramović
Aleksa Avramović  - Sputnik Srbija
1/3
Aleksa Avramović
© Foto : FIBAIgor Kokoškov selektor Srbije
Igor Kokoškov selektor Srbije - Sputnik Srbija
2/3
Igor Kokoškov selektor Srbije
© Foto : FIBADetalj sa utakmice Finska - Srbija
Detalj sa utakmice Finska - Srbija - Sputnik Srbija
3/3
Detalj sa utakmice Finska - Srbija
1/3
Aleksa Avramović
2/3
Igor Kokoškov selektor Srbije
3/3
Detalj sa utakmice Finska - Srbija

Do kraja je srpski tim uspeo da sačuva prednost i da upiše vrednu pobedu u trci za plasman na Evropsko prvenstvo.

Najefikasniji u ekipi selektora Kokoškova bio je Danilo Anđušić sa 19 poena, dok je kapiten Aleksa Avramović ubacio dva poena manje.

Dvocifreni poenterski učinak imao je još Dragan Apić sa 12 poena, dok je Nemanja Dangubić upisao osam uz sedam skokova.

Za razliku od prve utakmice u Finskoj, protiv Švajcarske, za Srbiju su zaigrali Marko Simonović i Aleksa Radanov, dok je Rade Zagorac meč presedeo na klupi.

Bolji od ostalih u timu Finske bio je Edon Maćuni sa 15 poena, deset je upisao Sasu Salin, a po devet su imali Šon Haf i Aleksander Madsen.

Kokoškov: Drago mi je što smo lokdaun završili pobedom

„Čestitam mojim igračima za sve ono što su uradili u prethodnih sedam dana, koji su bili u ovom balonu, zaključani u hotelu i što su odvojili vreme da igraju za nacionalni tim“, rekao je Kokoškov.

On je naveo da je to bila velika pobeda za Srbiju.

„Psihološki veoma teška utakmica za igranje. Nije bilo lako pobediti Finsku dva puta u ovim kvalifikacijama. Organizovana su ekipa i vole da igraju za reprezentaciju“, rekao je Kokoškov na konferenciji za medije posle meča.

U grupi E Gruzija je prva sa maksimalne četiri pobede, Srbija je druga sa skorom 2-2, Švajcarska i Finska imaju po trijumf i tri poraza.

„Otvorili smo dobro utakmicu, u defanzivi smo odigrali po planu. U napadu smo igrali pod pritiskom, imali smo mnogo slobodnih bacanja, što govori da ova utakmica psihološki nije bila laka. Pobedili smo i drago mi je što smo ovaj košarkaški lokdaun i putovanje završili pobedom“, zaključio je Kokoškov.

Pročitajte još: 

► Poraz u poslednjoj sekundi: Košarakaši Švajcarske bolji od Srbije

► „Sa Kosova, iz Srbije“: Kako se Avdija predstavio NBA ligi /video/

► Junačka pobeda i posebna posveta: Selektorka i košarkašice o plasmanu na Evropsko prvenstvo /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala