Sputnjik saznaje: Rusija ne pregovara o zameni svojih mirovnjaka u Pridnjestrovlju

© Sputnik / Sergej Kuznjecov / Uđi u bazu fotografijaVojne vežbe ruske vojske u Pridnjestrovlju
Vojne vežbe ruske vojske u Pridnjestrovlju - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pitanje zamene ruskih mirovnjaka u Pridnjestrovlju na civilne posmatrače nije ni u međunarodnoj niti u bilateralnoj agendi Rusije i Moldavije, saopštio je Sputnjiku dobro informisani neimenovani izvor.

Novoizabrana predsednica Moldavije Maja Sandu saopštila je na konferenciji za štampu da ruski mirovnjaci treba da napuste Pridnjestrovlje i predložila da ih zamene civilni posmatrači, pod okriljem OEBS-a.

„Ova destruktivna izjava ne pomaže rešavanju krize u Pridnjestrovlju i stabilnosti u regionu. Ruska operativna grupa se nalazi u Moldaviji na zakonitoj osnovi. Ona osigurava rusko učešće u zajedničkim mirovnim snagama, u koje ulaze i mirovnjaci iz Moldavije, Pridnjestrovlja i posmatrači iz Ukrajine, i čuvaju skladište municije“, naglasio je izvor.

Podsetimo, mirovnjaci obavljaju službu na 15 kontrolnih punktova, koji se nalaze na ključnim deonicama zone bezbednosti. Pored toga, oni čuvaju skladišta sa 20.000 tona municije koje je tu prebačeno nakon povlačenja sovjetskih snaga iz evropskih država.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala