Ruska vojska podigla poljsku bolnicu u Karabahu /video/

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaPoljska bolnica u Stepanakertu
Poljska bolnica u Stepanakertu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministarstvo odbrane Rusije podiglo je i opremilo poljsku bolnicu u prestonici Nagorno Karabaha, Stepanakertu, javlja dopisnik Sputnjika.

„Pre svega, fokusirani smo na medicinsku zaštitu mirovnog kontingenta. Spremni smo i da pružimo pomoć civilima. Možemo primiti do 40 osoba“, rekao je novinarima načelnik medicinskog odreda Jaroslav Ivanov.

Po njegovim rečima, bolnica je opremljena jedinicama intenzivne nege, funkcionalnom dijagnostikom, laboratorijom za dijagnostiku, operacionom salu, stomatološkom ordinacijom i kabinetom za oftalmologiju. Stigli su i aparati za ultrazvuk i rentgen.

Sporazum o Karabahu

Lideri Rusije, Azerbejdžana i Jermenije, Vladimir Putin, Ilham Alijev i Nikol Pašinjan, potpisali su 10. novembra zajedničku izjavu o potpunom prekidu borbenih dejstava u Nagorno-Karabahu. Kako se navodi u izjavi, jedan deo regiona prelazi pod kontrolu Azerbejdžana, strane će razmeniti zarobljenike, a ruske mirovne snage biće raspoređene duž kontakt linije i duž Lačinskog koridora koji povezuje Karabah sa Jermenijom.  

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije, u sastavu ruskog mirovnog kontingenta u zoni sukoba u Nagorno-Karabahu biće 1960 vojnika, 90 oklopnih transportera, 380 jedinica automobilske i specijalne tehnike.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala