Rjabkov: Politika američkih sankcija protiv Rusije – beskorisna

© Sputnik / Mihail Voskresenskiй / Uđi u bazu fotografijaZamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov
Zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov - Sputnik Srbija
Pratite nas
SAD mogu da nastave da primenjuju nove sakcije protiv Rusije, ali će se na kraju uveriti u beskorisnost tih postupaka, izjavio je zamenik ministra inostranih poslova Rusije Sergej Rjabkov, govoreći onlajn na rusko-američkom forumu „Dijalog Fort-Ros“.

Kako je rekao, Moskva neće razmenjivati sankcije ni sa jednom američkom vladom u budućnosti i „to pitanje je zatvoreno i rešeno“.

„Nismo spremni da razmenjujemo sankcije sa Amerikom. Ukoliko SAD žele da povećavaju sankcije, slobodno. U nekom trenutku ćemo pokazati da ta politika ne vodi nigde i da nije efikasna. Ona će pokazati svoju neefikasnost“, rekao je Rjabkov.

On je istakao Rusija nema o čemu da razgovora sa SAD o temi Krima ili sankcija.

Zastave SAD i Rusije - Sputnik Srbija
Reakcija Rusije na nove američke sankcije: Pokušaj da se maksimalno „uguši“ vojna industrija

„Rusija i Sjedinjene Američke Države moraju više da rade na poboljšanju uzajamnih odnosa, ali Moskva nema o čemu da razgovara sa Vašingtonom o temi Krima, kao ni o razmeni sankcija, čija je politika neefikasna“, dodao je on.

On je dodao da pitanje Krima uopšte nije problem i da je sve odavno rešeno u pogledu poluostrva.

Za kraj, ruski diplomata je rekao da je Moskva uverena da mogućnosti bilateralnih sporazuma sa Vašingtonom još uvek nisu iscrpljene.

„U trenutnim okolnostima važno je održavati otvorene kanale komunikacije. Drago nam je što je posle duge pauze ove godine, konačno nastavljen konstruktivni dijalog sa SAD“, zaključio je on.

Odnosi Rusije i Zapada pogoršali su se 2014. godine zbog situacije u Ukrajini. Krajem jula 2014. godine, Evropska unija i SAD su sa sankcija protiv pojedinih fizičkih lica i kompanija prešle na mere protiv čitavih sektora ruske ekonomije.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala