Putin parlamentu ODKB: Važno je uskladiti zakone u borbi protiv terorizma

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin smatra da je važno uskladiti zakonodavstvo zemalja Organizacije dogovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB) za borbu protiv trgovine drogom, kao i međunarodnog terorizma i ekstremizma.
„U kontekstu rasta zajedničkih izazova kao što su međunarodni terorizam i ekstremizam, trgovina drogom i ilegalna migracija, pridajemo veliku važnost aktivnostima Parlamentarne skupštine kako bismo osigurali blagovremenu ratifikaciju dokumenata usvojenih u okviru ODKB-a, radi usklađivanja zakonodavstva o nacionalnoj bezbednosti“, navodi se u obraćanju predsednika Rusije učesnicima sastanka Parlamentarne skupštine ODKB.

Putin je rekao da je važno područje međuparlamentarne saradnje i razvoj zajedničkih pristupa u suzbijanju pretnji povezanih sa mešanjem u unutrašnje stvari suverenih država. Kao i da je od posebnog značaja koordinacija napora usmerenih na borbu protiv pandemije virusa korona.

Ključne prioritete ruskog predsedavanja ODKB ove godine nazvao je jačanje bezbednosti u prostoru zemalja ODKB i razvoj potencijala kolektivne odbrane u bliskoj koordinaciji sa partnerima.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala