Predsednik Jermenije zamolio Putina za pomoć

© AFP 2023 / KAREN MINASYANJermenski vojnik samoproglašene republike Nagorno-Karabah pored rova na prvoj liniji na granici sa Azerbejdžanom, 25. oktobra, 2012. godine - ARHIVKSA FOTOGRAFIJA
Jermenski vojnik samoproglašene republike Nagorno-Karabah pored rova na prvoj liniji na granici sa Azerbejdžanom, 25. oktobra, 2012. godine - ARHIVKSA FOTOGRAFIJA - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Jermenije Armen Sarkisjan obratio se ruskom kolegi Vladimiru Putinu za pomoć u vraćanju zarobljenih vojnika iz Azerbejdžana, saopštila je pres-služba jermenskog lidera.
„U pismu upućenom Putinu, između ostalog se kaže da su jermensko društvo i dijaspora duboko zabrinuti situacijom oko vojnika i civila koji se nalaze u azerbejdžanskom zarobljeništvu“, navodi se u saopštenju, objavljenom na sajtu predsednika Jermenije.

Kako se naglašava, „posredništvo predsednika Rusije bi bila velika potpora u rešavanju vrlo osetljivog pitanja – povratka vojnika koje je zarobio Azerbejdžan, civila, kao i tela poginulih“.

Lideri Rusije, Azerbejdžana i Jermenije, Vladimir Putin, Ilham Alijev i Nikol Pašinjan, potpisali su 10. novembra zajedničku izjavu o potpunom prekidu borbenih dejstava u Nagorno-Karabahu. Kako se navodi u izjavi, jedan deo regiona prelazi pod kontrolu Azerbejdžana, strane će razmeniti zarobljenike, a ruske mirovne snage biće raspoređene duž kontakt linije i duž Lačinskog koridora koji povezuje Karabah sa Jermenijom. 

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala