Osnivač „Huaveja“: Amerika želi da uništi kompaniju

© AP Photo / Mark SchiefelbeinHuavej
Huavej - Sputnik Srbija
Pratite nas
Osnivač kompanije „Huavej“ Ren Zhengfei izjavio je da Sjedinjene Američke Države žele da ubiju „Huavej“, prenosi agencija „Blumberg“.
„Suočeni sa novim talasom američkih napada, konačno smo shvatili da američki zvaničnici ne pokušavaju da nas poprave. Žele da nas ubiju“, primetio je Zhengfei.

On je rekao da je zbog sankcija korporacija morala da proda ćerku kompaniju „Honor“, ali ovaj događaj ne vidi kao štetu, već kao priliku. Nezavisnost „Honora“ će oslobodi potencijal kompanije i zaštitiće se od američkih sankcija.

Američka zastava i logo kineske firme Huavej - Sputnik Srbija
Novi obračun Amerike sa Kinom: Na meti je „Huavej”

U svojoj poruci zaposlenima, osnivač „Huaveja“, pored optužbi protiv Sjedinjenih Američkih Država, rekao je da korporacija zaista prekida odnose sa „Honorom“.

„Jednom kada se konačno raziđemo, neće biti nikakvih odnosa sa 'Honorom'. Ponašamo se kao odrasli ljudi i strogo ćemo se pridržavati pravila i međunarodnih normi“, rezimirao je on.

„Blumberg“ primećuje da je ovo bio prvi komentar osnivača kompanije „Huavej“ na temu prodaje ćerke firme. Analitičari su naglasili da „Huavej“ očigledno ne sumnja da će ograničenja za „Honor“ biti ukinuta.

„Huavej“ je pod američkim sankcijama od maja 2019. godine. Zvanično je najavio prodaju marke smart telefona „Honor“ 17. novembra. Novi vlasnik kompanije biće konglomerat „Shenzhen Zhixin New Information Technology“. Kao razlog prodaje, zvaničnici kompanije su naveli „stalnu nedostupnost tehničkih komponenti“ potrebnih za proizvodnju mobilnih uređaja.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala