Niko ko je primio rusku vakcinu „Sputnjik V“ nije se zarazio koronom

© Sputnik / Sputnik / Uđi u bazu fotografijaRuska vakcina "Sputnjik V"
Ruska vakcina Sputnjik V - Sputnik Srbija
Pratite nas
Niko od dobrovoljaca koji su testirali vakcinu „Sputnjik V“ u prvoj fazi nije oboleo od kovid-19, saopštio je jedan od organizatora kliničkih testiranja vakcine, direktor Instituta za transplantacionu medicinu i biotehnologiju univerziteta „Sečin“ Vadim Tarasov.
„Prošlo je pola godine od trenutka sprovođenja testiranja. U kontaktu smo sa njima (dobrovoljcima), redovno pratimo njihovo stanje. Do sada niko nije inficiran“, rekao je Tarasov, navodi se na sajtu stopkoronavirus.rf.

On je objasnio slučajeve ponovne zaraze virusom korona, nakon vakcinisanja „Sputnjikom V“, time što procedura nije bila do kraja obavljena. Pacijent nije primio još jednu dozu, kako je planirano i samim tim organizam nije stvorio otpornost na kovid 19.

Klinička testiranja vakcine „Sputnjik V“ počela su na univerzitetu „Sečin“ 18. juna. Tokom ispitivanja u kojima je učestvovalo 38.000 dobrovoljaca potvrđena je bezbednost vakcine. Saopšteno je da je kod svih stvoren imunitet na infekciju.

Ministarstvo zdravlja Rusije je u avgustu registrovalo gorenavedenu vakcinu, čime je postala prva u svetu takve vrste. Na njoj su radili Naučno-istraživački centar za epidemiologiju i mikrobiologiju „Gamaleja“ i Ruski fond za direktne investicije.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala