Ministar prosvete objasnio zašto je protiv uvođenja onlajn-nastave od 1. do 4. razreda

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICPrvi potpredsednik Vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić
Prvi potpredsednik Vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar prosveta, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je da se protivi uvođenju onlajn-nastave za učenike nižih razreda osnovne škole zato što se, kako je rekao, u tom uzrastu stiču elementarna pismenost i radne navike.

Kako prenose Novosti, Ružić je za emisiju „Prav ugao“, na TV Vojvodina, rekao da prelazak na onlajn-nastavu ne predstavlja zatvaranje škola i da vaspitno-obrazovni proces neće stati.

„Mi smo na osnovu preporuka zdravstvenog dela Kriznog štaba doneli ovakvu Uredbu zbog generalnog epidemiološkog stanja u društvu. Ako bi se gledala situacija u obrazovnom sistemu, ona ne da nije alarmantna nego nije ni problematična, pa nije ni ukazivala na potrebu da se nešto tako uradi“, rekao je Ružić.

Komentarišući zahteve nekih sindikata da se onlajn-nastava uvede i za niže razrede osnovne škole, on je rekao da se tome protivi.

„Kad je reč o nastavi od prvog do četvrtog razreda, to je procena pre svega obrazovne struke uvažavajući epidemiološku situaciju, znamo da je tamo najmanja transmisija virusa. Elementarna pismenost, radne navike, stiču se u najmlađim starosnim dobima“, rekao je Ružić.

Komentarišući slučaj iz okoline Kladova, gde je direktorka osnovne škole kaznila učiteljicu jer su se deca rukovala u dvorištu, on je rekao da je inspekcija bila tamo i da će sutra biti poznat izveštaj, ali „ako je samo to bio problem onda ga i nema“ i ta odluka neće postojati.

Pročitajte i:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala