Milačić: Stav Varheljija vraća nadu u evropsku budućnost

© Sputnjiku ustupila Prava Crna GoraMarko Milačić
Marko Milačić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Prava Crna Gora pozdravlja konstruktivan i dobronameran stav evropskog komesara za proširenje Olivera Varheljija kojim su vlasti u tehničkom mandatu u Crnoj Gori pozvane da opozovu odluku o proterivanju ambasadora Srbije Vladimira Božovića.

„Jasna poruka da se suludi ideološki obrasci ne smeju sprovoditi u zemlji kandidatu za članstvo u EU, vraća nadu u evropsku budućnost“, navodi se u saopštenju koje je potpisao predsednik Prave Crne Gore Marko Milačić.

Prava Crna Gora takođe poziva odlazeću vlast da opozove odluku o proglašavanju ambasadora Srbije personom non gratom.

„Takođe, podršku zaslužuje stav zvanične Srbije da se u ovom slučaju ne primenjuje reciprocitet, već da se smirenim i trpeljivim pristupom pokaže zrelost u vođenju politike i očuvanju bratskih odnosa između dve bratske države“, navodi se u saopštenju.

Sa druge strane, odlazeća montenegrinska vlast, koja - u delirijumu zbog gubitka državnog budžeta i privilegija kao jedine ideologije kojoj su ostali odani - ovakvim potezima pokušava da dodatno ponizi Crnu Goru i naruši odnose sa susednom i bratskom Srbijom, zaslužuje ne samo osudu već i prezir.

„Posebno je komična pojava tajm-aut ambasadora Vlahovića, koji se ukazao javnosti da iskritikuje konstruktivnu sugestiju evropskog komesara i pokuša, na sebi svojstven način, da brani svako nepočinstvo odlazećeg režima. Tačnije, bila bi komična ova pojava, da Crna Gora nema tu nesreću da je ovakvi likovi još uvek predstavljaju u svetu“, zaključio je Milačić.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala