Kremlj: Promena statusa kvo može ozbiljno destabilizovati Pridnjestrovlje

© Sputnik / Evgeniй Biяtov / Uđi u bazu fotografijaPogled na Spasku kulu i zidine Kremlja u Moskvi
Pogled na Spasku kulu i zidine Kremlja u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Promena statusa kvo može dovesti do destabilizacije situacije u Pridnjestrovlju, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
„Rusija obavlja vrlo važnu funkciju i, nesumnjivo, promena nekog statusa kvo koji se zasniva na duhu i slovu međunarodnog prava može dovesti do ozbiljne destabilizacije. Zato računamo da će se o tome razgovarati i da se neće preduzimati neki nagli koraci u tom pravcu“, naglasio je Peskov.

Portparol Kremlja je naglasio da Rusija i Moldavija nisu razgovarali o predlogu za povlačenje mirovnjaka iz Pridnjestrovlja.

„Dijalog sa Dodonom (još uvek predsednikom Moldavije) i sada se vodi, s tim da je on bio kontruktivniji u tom planu. Očekujemo da će se taj konstruktivizam nastaviti, da će u tom pogledu postojati određeni kontinuitet i da ćemo uzeti u obzir sve moguće negativne posledice bilo kakvih naglih koraka“, dodao je on.

Peskov je podsetio da je Moskva čestitala Maji Sandu pobedu na predsedničkim izborima u Moldaviji i dodao da se razgovori sa njenim timom vode na diplomatskom nivou. 

Ranije je predsednica Moldavije Maja Sandu saopštila da ruski vojnici treba da se povuku iz Pridnjestrovlja i izvezu oružje koje čuvaju tamo.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala